GALA A LOS ANGELES

Els MTV Movie Awards coronen 'Star Wars: el despertar de la força'

Charlize Theron ('Mad Max') i Leonardo DiCaprio ('El renacido'), millors intèrprets de l'any

Daisy Ridley accepts the award for breakthrough performance for Star Wars: The Force Awakens at the MTV Movie Awards at Warner Bros. Studio on Saturday, April 9, 2016, in Burbank, Calif. (Kevork Djansezian/Pool Photo via AP)

Daisy Ridley accepts the award for breakthrough performance for Star Wars: The Force Awakens at the MTV Movie Awards at Warner Bros. Studio on Saturday, April 9, 2016, in Burbank, Calif. (Kevork Djansezian/Pool Photo via AP) / Kevork Djansezian (Kevork Djansezian/Invision/AP)

2
Es llegeix en minuts

'Star Wars: el despertar de la força', la setena entrega de la popular saga de ciència-ficció creada per George Lucas, ha sigut la gran triomfadora dels premis MTV Movie Awards celebrats a Los Angeles, en què no han faltat l'humor, l'espectacle i les sorpreses.

Davant la serietat de premis com als Oscars o els Globus d'Or, els MTV Movie Awards aposten per un to desenfadat i informal i reconeixen categories com a millor heroi, millor dolent, millor petó i millor lluita.

Els MTV Movie Awards es van celebrar dissabte, però no es van emetre per televisió fins a aquest diumenge, motiu pel qual mitjans especialitzats com 'Variety' o 'The Hollywood Reporter' van avançar un dia la llista de guanyadors.

PREMIS A 'STAR WARS'

Així, 'Star Wars" es va emportar els guardons de millor pel·lícula, millor dolent (Adam Driver) i millor interpretació novella (Daisy Ridley).

"Ha sigut un honor increïble formar part de la saga de 'Star Wars'", va assenyalar el director J. J. Abrams, mentre que l'actriu Daisy Ridley va dedicar el premi a l'equip del film.

MILLORS INTÈRPRETS

Charlize Theron ('Mad Max: furia en la carretera') i Leonardo DiCaprio ('El renacido') van guanyar en els apartats de millor interpretació femenina i masculina, respectivament.

Així mateix, Ryan Reynolds es va emportar el premi a la millor actuació còmica ('Deadpool'), mentre que Chris Pratt ('Jurassic World') va guanyar la millor interpretació d'acció.

En el seu discurs, Pratt va recitar de manera humorística una llarga llista d'actors cèlebres del cine d'acció, incloent-hi Arnold Schwarzenegger i Sylvester Stallone, abans de mencionar la seva dona en els mateixos termes.

D'altra banda, Jennifer Lawrence ('Los juegos del hambre') va guanyar el reconeixement al millor personatge d'heroi, Rebel Wilson i Adam DeVine ('Pitch Perfect 2') van obtenir el premi al millor petó, i 'Straight outta Compton' va rebre el guardó al millor film basat en fets reals.

DARD ALS OSCARS

Sobre l'escenari, l'actor Jason Mitchell, de 'Straight outta Compton', va simular equivocar-se a l'agrair el premi a l'Acadèmia de Hollywood, un dard irònic als Oscars després de la polèmica per la falta de diversitat en aquests premis.

També van resultar vencedors Ryan Reynolds i Ed Skrein ('Deadpool') per millor lluita i l'elenc de 'Pitch Perfect 2' com a millor repartiment.

PRESENTADORS

La gala va comptar amb Dwayne 'La roca' Johnson i Kevin Hart com a presentadors, que van rendir homenatge al film 'Mad Max: furia en la carretera', van fer un rap sobre 'El renacido' i es van disfressar de Batman i Superman.

Ariana Grande, 'The Lonely Island' i Halsey van posar a més la nota musical amb les seves actuacions.

INTERVENCIÓ DEL PRESIDENT

Així mateix, el president dels Estats Units, Barack Obama, hi va intervenir molt breument a través d'un vídeo en suport de la campanya 'El guardià del meu germà' (My brother's keeper) destinada a millorar les oportunitats de nens i joves llatins i negres.

"Si nosaltres creiem en els seus futurs (dels nens), ells també hi creuran", va assenyalar Obama en el seu missatge.

Notícies relacionades

Un altre dels protagonistes de la nit va ser l'actor Will Smith, que va recollir un premi en homenatge a la seva trajectòria i que va assegurar estar "entregat" a l'amor i a ser "una llum en aquest món" en què hi ha "tant de patiment".

AVANÇOS DE PRÒXIMES ESTRENES

Com que se celebren en l'època en què comencen a arribar les grans estrenes als cines, els MTV Movie Awards serveixen d'aparador per a alguns dels films més esperats de Hollywood i aquesta vegada, per exemple, es van veure avanços de pel·lícules com 'Suicide squad' o 'Fantastic beasts and where to find them'.