A NOVA YORK

Mor Gato Barbieri als 83 anys

El saxofonista argentí va guanyar un Grammy per la banda sonora d''El últim tango a París'

El seu moment de glòria li va arribar amb la banda sonora que va fer per a ’L’últim tango a París’, la pel·lícula de 1972 de Bernardo Bertolucci. / YOUTUBE

El seu moment de glòria li va arribar amb la banda sonora que va fer per a ’L’últim tango a París’, la pel·lícula de 1972 de Bernardo Bertolucci.
Actuació del Gato Barbieri en directe amb The Latin Quarter el 2001.

/

1
Es llegeix en minuts

El món del jazz està de dol. El saxofonista Gato Barbieri, nascut a l'Argentina, va morir aquest dissabte als 83 anys a Nova York a causa d'una pneumònia.

Guanyador d'un Grammy per la música de la pel·lícula 'L'últim tango a París', protagonitzada per Marlon Brando, Gato Barbieri va ser reconegut el novembre passat amb un Grammy Llatí a l'Excel·lència Musical.

LLARGA TRAJECTÒRIA

Notícies relacionades

Gato Barbieri va aprendre a tocar el clarinet als 12 anys a l'escoltar Charlie Parker, encara que després es va canviar al saxo alt i va començar a ser reconegut el 1953 a l'actuar en l'orquestra de Lalo Schifrin. El músic va publicar més de 30 discos al llarg de tota la seva carrera. Va aconseguir fama durant el moviment del free jazz en la dècada de 1960 i les seves gravacions de jazz llatí en els 70.

El saxofonista, no obstant, va aconseguir la màxima popularitat per crear la música de la pel·lícula de Bernardo Bertolucci 'L'últim tango a París', el 1972, que encara és considerat el seu tema més escoltat, segons Last-fm.