CONCERTS BENÈFICS

Pau Donés recapta 70.000 euros per a la investigació del càncer de la Vall d'Hebron

El líder de Jarabe de Palo va oferir al desembre dos emotius recitals a Luz de Gas en què va reflexionar amb humor sobre la seva malaltia

nmartorell32225624 barcelona  20 12 2015 concierto de pau don s de ja160126193341

nmartorell32225624 barcelona 20 12 2015 concierto de pau don s de ja160126193341

1
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

Fer seguiment de les notícies té recompensa. En aquesta ocasió, en clau d'esperançadores xifres. EL PERIÓDICO DE CATALUNYA va anunciar el 19 de novembre passat que el cantant Pau Donés organitzaria un concert (en van acabar sent dos) per a una causa benèfica. Ja sabem els diners que s'hi van recaptar: 80.000 euros (70.000 després de descomptar-ne l'IVA), un import que ja ha fet arribar al departament d'investigació del càncer (VHIO) de l'Hospital de la Vall d’Hebron, on segueix anant per fer les sessions de quimioteràpia.

"Són moltes les paraules que em vénen al cap. Però, més que les paraules, el més important són els fets. A més de la 'pasta’, hem aconseguit canviar-li la cara al càncer, i, més important encara, també la manera de viure'l per part de molts malalts”, ha escrit en un emotiu correu als mitjans, entre ells EL PERIÓDICO, que el van ajudar a portar a terme els dos recitals que va oferir al desembre en una sala Luz de Gas que li va quedar petita.

Notícies relacionades

La idea de muntar aquestes actuacions benèfiques se li va acudir al líder de Jarabe de Palo quan va escoltar la seva oncòloga, Elena Élez, parlar del seu projecte de recerca: “El Motricolor, un triple assaig clínic sobre el càncer colorectal amb metàstasi, el meu cas, destinat a identificar i desenvolupar nous fàrmacs per al tractament de l'oncogèn BRAF. Afecta tan pocs malalts, entre el 8% i el 10%, que optar a beca és complicadíssim”, va relatar Donés a aquest diari.

En aquests recitals, el Pau va reflexionar amb humor, lucidesa i valentia sobre la seva malaltia i va voler agrair públicament a l'equip que l'està tractant, fent-lo pujar a l'escenari i obsequiant cadascun d'ells amb una guitarra tunejada. Donés va actuar en el tram final del concert vestit amb una bata d'hospital. I els doctors el van sorprendre i van correspondre amb un regal també personalitzat: una bata de metge, amb les seves signatures estampades.