decisió del Govern

El Celler de Can Roca, entre les Medallas de Oro de Bellas Artes

Jean Reno, Loquillo o Los Secretos també han rebut el guardó per destacar en la creació artística

29894200 59 / JOAN CASTRO/ICONNA

29894200 59
Cast member Jean Reno gestures during the premiere of the movie Couples Retreat at the Mann’s Village theatre in Westwood, California, October 5, 2009. The movie opens in the U.S. on October 9. REUTERS/Mario Anzuoni   (UNITED STATES ENTERTAINMENT)
loquillo

/

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat la concessió de la Medalla al Mérito a las Bellas Artes, en la seva categoria d'or, a l'actor Jean Reno, al restaurant El Celler de Can Roca, i als músics Loquillo i Los Secretos, entre altres.

En concret, aquesta concessió ha recaigut en 29 persones i entitats. Aquest guardó s'atorga per distingir les persones i entitats que han destacat de manera eminent en el camp de la creació artística, "prestant serveis assenyalats o fomentant notòriament" l'ensenyament, el desenvolupament i difusió de l'art o la conservació del patrimoni artístic nacional.

A més, també han sigut guardonats altres personalitats com el baríton Leo Nucci, que en l'actualitat està cantant 'Rigoletto' al Teatro Real i ha fet història al bisar la 'Vendetta' en les funcions, o el filòleg Francisco Rico, especialitzat en el Quixot just abans del IV centenari de la mort de Miguel de Cervantes.

Notícies relacionades

Altres premiats són el guitarrista Vicente Amigo o la soprano Ainhoa Arteta, l'escriptora María Victoria Atencia, la ballarina 'Blanca del Rey', l'expert en patrimoni José María Ballester o el director del Mercat de les Flors Francesc Casadesús, el musicòleg Emilio Francisco Casares, el poeta Alberto Cortez, els dissenyadors Emilio Gil i Sonia Grande, l'actor Emilio Gutiérrez Caba, el rellonador Pablo Hermoso de Mendoza Cantón o el científic Michael Hoskin.

Completen la llista de premiats l'artista Cristina Iglesias Fernández, el músic 'Regolí', el gestor cultural Gregorio Marañón i Beltrán de Lis, la violinista Anne-Sophie Mutter, el director del Festival de Cine de Sant Sebastià José Luis Rebordinos, la ballarina 'La Ribot', l'escriptor Mauricio Wiesenthal, l'arqueòleg Javier Cortés Álvarez de Miranda (a títol pòstum), el circense Joan Montanyés y Martínez 'Monty' (a títol pòstum) i el filòsof José Vidal Beneyto (a títol pòstum).