Anar al contingut

ESPECIAL DE LLIBRES DE NADAL

Alicia, incombustible després de 150 anys

ELENA HEVIA / BARCELONA

Alicia, incombustible després de 150 anys

'Alicia al País de les Meravelles' té la rara particularitat de ser el clàssic dels clàssics de la literatura infantil i, a la vegada, un llibre d'èxit que segueix renovant-se amb cada nou lector. Editorial Baula celebra el seu 150 aniversari amb una luxosa edició completa, acompanyada d''A través del mirall i allò que Alícia hi va trobar', basada en l'última edició publicada en vida de l'autor (1897).

A més, s'inclou una introducció de Philip Pullman, celebrat autor de 'La brúixola daurada', i una sèrie de textos addicionals, com els pròlegs de Carroll, les seves felicitacions nadalenques vinculades a l'obra i, tota una raresa, 'L’abellot amb perruca', episodi suprimit de l'edició original que es va descobrir el 1974 amb la subhasta del manuscrit. Naturalment, no hi falten  les il·lustracions de John Tenniel, acolorides posteriorment per Harry Theaker.

Baula llança també 'Alícia per a infants'/ 'Alicia para los pequeños', una versió abreujada i facsímil dirigida  llavors a nens menors de cinc anys que va fer el mateix Carroll. Totes dues tenen traducció de Salvador Oliva.

Pel que fa a les edicions en castellà, cal recordar la recent d'Espasa, amb il·lustracions de Júlia Sardà, amb la seva corresponent edició en català (Estrella Polar). 

Temes: Nadal Llibres