El TNC homenatjarà Benet i Jornet dimarts que ve

El dramaturg català compleix 75 anys en plena lluita contra l'Alzheimer

Josep Maria Benet i Jornet.

Josep Maria Benet i Jornet.

1
Es llegeix en minuts

Josep Benet i Jornet (Barcelona, 1940) compleix 75 anys, aniversari que coincideix amb una trista notícia: l'autor, una de les figures clau de la dramatúrgia catalana, pateix Alzheimer. L'assenyalada data i la valentia amb què s'enfronta a la malaltia --la seva intenció és conscienciar la societat de la necessitat de seguir investigant-- han portat el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) a preparar una celebració institucional. 

Notícies relacionades

L'homenatge tindrà lloc el 16 de juny a les 20.00 hores al centre català i comptarà amb un reconeixement a la seva obra dramàtica amb la lectura d'una selecció de fragments dels seus més de 50 anys dedicats a l'escriptura. Papitu, apel·latiu amb què a Benet i Jornet li agrada ser anomenat, es va donar a conèixer amb 'Una vella, coneguda olor' (1964), amb què el 1963 va guanyar el premi Josep Maria de Sagarra. Entre les seves obres destaquen 'Berenàveu a les fosques' (1972), 'El manuscrit d’Alí Bei' (1988), 'Desig' (1991), 'E. R'. (Premio Nacional de teatro, 1995), 'Testament' (1997), 'Olors' (2000) i 'Salamandra' (2005). L'autor, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2013, és també autor de coneguts serials televisius com 'Poble Nou', 'Nissaga de poder', 'Laberint d’ombres', 'El cor de la Ciutat', 'Ventdelplà', 'Amar en tiempos revueltos' i 'La señora'.

Mercè Aránega, Clàudia Benito, Jordi Boixaderas, Pep Cruz, Sara Espígul, Anna Güell, Mont Plans, Cesca Piñón, David Selvas, Lluís Soler i Pau Vinyals, sota la direcció de Lourdes Barba, Sergi Belbel, Xavier Alberti i Toni Casares s'encarregaran de la lectura dels textos.

Temes:

Llibres Teatre