TRÀGICA PÈRDUA

Russell Crowe plora la mort del matemàtic John Nash

L'actor neozelandès, que va interpretar al cine el premi Nobel, ha expressat el seu condol a les xarxes socials

’Una ment meravellosa’, la millor pel·lícula del 2001, segons els Oscars, en què Russell Crowe va interpretar el matemàtic John Nash. / periodico

1
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

El 2001, la seva magnífica interpretació del matemàtic John Forbes Nash -premi Nobel d'Economia el 1994- li va valer a Russell Crowe diversos premis, entre ells, un Globus d'Or i un BAFTA. La cinta de Ron Howard i basada en la novel·la homònima de Sylvia Nasar, explicava els anys de joventut a Princeton del matemàtic, un portent dels números i un incipient malalt d'esquizofrènia paranoide. 

L'actor neozelandès, que deu part de la seva fama a personatges com el d'aquella pel·lícula ("la millor", segons els Oscars d'aquell any), amb permís de 'Gladiador', no ha pogut contenir aquest diumenge la seva emoció i commoció al conèixer que el savi Nash i la seva dona Alice, de 86 i 82 anys respectivament, han mort en un tràgic accident mentre viatjaven en taxi a Nova Jersey.

En el seu compte de Twitter ha deixat aquestes paraules: 

 

Notícies relacionades

"Estic trasbalsat. El meu cor està amb John, Alice i la seva família. Ells formaven una associació increïble. Ments meravelloses i cors meravellosos".

Nash deixa un llegat 'maravellós': teories sobre les negociacions comercials globals i estudis que han influït en la biologia evolutiva i fins i tot en les relacions laborals. Un geni.