TROBADA LITERÀRIA

Julie Christie il·luminarà la Setmana de la Poesia

1
Es llegeix en minuts
ELENA HEVIA / BARCELONA

Julie Christie, la mítica protagonista de Doctor Jivago, serà la musa de la pròxima edició de la Setmana de la Poesia que se celebrarà entre el 12 i el 18 de maig. El seu recital el divendres 15 de maig a la Pedrera, un recorregut de la poesia en anglès des de Christina Rossetti fins a Sylvia Plath passant per Dorothy Parker, prendrà el seu títol d'un vers de W. H. Auden, Stop all the clocks (poema que va renovar la seva popularitat a l'aparèixer a la pel·lícula Quatre bodes i un funeral). Seguint amb els noms propis, la visita de Charles Simic, nord-americà d'origen serbi i un dels poetes més respectats de l'actual panorama anglosaxó, serà el gran al·licient del Festival Internacional de Poesia junt amb la també veterana  poeta polonesa Ewa Lipska i la nord-americana Sharon Olds.

Notícies relacionades

PREMI A MIQUEL DE PALOL / La tradicional arrencada de les diferents cites, unes 30, entre recitals i espectacles, és l'entrega dimarts del premi dels Jocs Florals que aquest any ha obtingut Miquel de Palol amb  Dos cors per una bèstia, que serà editat per Proa. «És un treball sobre el tradicional tema del pas del temps i de com aquest erosiona els sentiments», defineix l'autor.

Algunes cites tenen caràcter elegíac i commemoratiu. És el cas d'Ovidi Montllor: 20 anys després de la mort del cantant es recrearà la seva figura com a difusor i poeta. O de Jaume Vallcorba, que reunirà lectures i converses al voltant del recentment desaparegut editor, traductor, crític i exquisit lector que en la seva joventut va cultivar la poesia. Com a complement, una visita concertada a la seu dels seus segells Quaderns Crema / Acantilado permetrà accedir al seu entorn físic.