Un Anacleto encantador

Imanol Arias, àlter ego al cine de l'agent secret, reparteix simpatia al saló

Tràiler d’Anacleto - Agente Secreto. / periodico

2
Es llegeix en minuts
NATÀLIA FARRÉ / BARCELONA

Amb puntualitat extrema i repartint simpatia i bones maneres, ahir va arribar Anacleto, o el que és el mateix, el seu jo cinematogràfic, o sigui Imanol Arias, al Saló del Còmic. Tot i que ho va fer sense la indumentària que distingeix l'agent secret sortit del llapis de Manuel Vázquez. «He tingut la temptació de venir amb el vestit, al capdavall els pantalons negres de pota estreta es tornen a portar», però va ser més gran «el pudor». Ho va confessar durant la taula rodona que va protagonitzar per parlar de la pel·lícula Anacleto. Agente secreto amb  el director del film, Javier Ruiz Caldera, i Carlos Areces, que en el llargmetratge -una producció de Zeta Cinema que s'estrenarà el 4 de setembre- dóna vida al malvat Vázquez, àlter ego del dibuixant.

Notícies relacionades

No hi era Quim Gutiérrez, el fill d'Anacleto a la ficció, però sí que se'l va tenir present. Arias el va recordar després d'alabar-lo: «Una benedicció, una rara avis en la professió, actor increïble, gran persona i amb un atractiu brutal». Déu n'hi do. El que Arias va recordar després va ser el plaer que va suposar «rodar amb ell i amagar-lo de les fans», les de Gutiérrez, més escandaloses que les seves: «Les senyores que anaven darrere meu eren molt més educades i no donaven tant la llauna». Areces també va tenir present el jove actor: Jo no estic malament però Carlos Areces em dóna mil voltes és el missatge que va escriure sortint de la boca de Gutiérrez al pòster que obre la mostra sobre el film i el còmic que exhibeix el saló. 

PROTAGONISTA DE TARDOR / I és que la cita va ser amena i divertida. A més de plena de confessions. «Vaig pensar a dir que l'escena rodada per un doble era meva, però la meva companya em va dir 'ni se t'acudeixi, quan descobreixin que no ets tu serà humiliant'», deia Arias per explicar després que va acceptar el paper d'«un Anacleto de tardor» sense pensar-ho: «De la forma més feble i amb menys personalitat vaig dir: 'Sí, sí, sí'». A partir d'aquí, ha sigut aficionar-se al còmic i postular-se per a algun paper, «d'avi del protagonista», al film sobre Superlópez que Ruiz Caldera rodarà el 2016. No en va Arias està content: «Semblo un idiota sempre que parlo d'aquest film, però ha sigut un regal que agraeixo molt», va afirmar com a colofó.