EN 3 MINUTS

«No tinc una vida tan interessant encara»

Núria Graham, fotografiada aquesta setmana a Barcelona.

Núria Graham, fotografiada aquesta setmana a Barcelona. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO / BARCELONA

-¿D'on surten les seves ganes de fer cançons?-Vaig començar als 13 o 14 anys per pur amor i no vaig decidir dedicar-me a això. Simplement ha passat. El meu pare toca la guitarra, però a casa no som friquis de la música...

-Sí, i per aquí m'ha arribat molt folk i música en anglès. Ell és un viciat de Led Zeppelin.

-El seu pare és irlandès.

-Sent tan jove, és més corrent formar un grup. ¿Li agrada la responsabilitat, prendre decisions?-A vegades penso que hauria estat bé muntar un grup i despreocupar-me una mica, perquè assumir el pes jo sola és una mica feixuc. Però compensa, és divertit. A més, som una banda, amb Jordi Casadesús (La Iaia) i Aleix Bou (Mazoni).

Bird eyes és elèctric, molt elaborat, i més pop que folk. ¿Teníem una imatge esbiaixada de vostè?

-Se l'ha vist en els mitjans tocant la guitarra acústica, però

-Vaig començar amb l'acústica, però l'elèctrica em dóna més possibilitats, i aquí hem dedicat moltes hores a buscar un so, jugant amb els pedals, buscant un ambient.

-¿Coneix grups com Cocteau Twins o Lush?

-No... Algú em va dir que el meu so de guitarra, gens violenta, s'assemblava a The Durutti Column, no ho sé...

-¿Com és que, venint de Vic, d'on ara surten tants grups, s'ha traslladat a viure a Barcelona?-¡Torno a Vic cada cap de setmana! Hi ha moguda allà, gent interessada en la música, és com una família.

-Canta en primera persona.-Sí, però en algunes peces parlo de mi i en altres no, i la gent no ho sabrà. La sinceritat m'agrada, però també distorsionar la realitat. I no tinc una vida tan interessant encara...

Notícies relacionades

-"Todo el mundo tiene un lado oscuro y el mío està a punto de empezar», canta. ¿És una advertència?-Ho vaig escriure fa tres anys, és la cançó més vella del disc i no sé gaire bé a què em referia. Encara em falta molt per experimentar.-Són atractives, encara que no sempre. Però Billie Holiday sí que m'ha inspirat: la part fosca té alguna cosa bona quan es converteix en art.

-¿L'atrauen les figures tèrboles, maleïdes, com Jim Morrison?