El festival D'A confirma la resta del seu programa

El certamen de cine d'autor de Barcelona projectarà pel·lícules de Mia Hansen-Løveu i Larry Clark, entre molts altres

2
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE / BARCELONA

Després de l'avanç de mitjans de març, el D’A (Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona) ha donat avui a conèixer la resta de títols de la seva cinquena edició, que se celebrarà entre el 24 d'abril i el 3 de maig.

Com ja se sabia, obrirà els fastos 'Saint Laurent', 'biopic' sui generis del modista francès a càrrec de Bertrand Bonello, protagonista de la retrospectiva d'aquest any. Es projectaran els seus altres llargs de ficció (només un d'ells, 'Casa de tolerancia', s'ha estrenat aquí en sales comercials) i cinc curtmetratges. Per a la clausura s'ha elegit 'Eden', en què Mia Hansen-Løveu ('Le père de mes enfants', 'Un amour de jeunesse') recull els alts i baixos de la música house francesa dels 90 a través de la figura d'un DJ fictici, encara que inspirat en el seu germà Sven.

A més hi haurà, per exemple, temps per comprovar l'estat de salut del cine d'autors consolidats a 'Direccions', secció amb alta quota aquest any d'autors nord-americans (Gregg Araki, Larry Clark, Aaron Katz i el nou nen mimat de la crítica Alex Ross Perry, del qual s'estrenarà a Espanya 'Queen of Earth'), però també amb àmplia representació francesa (Pascale Ferran, Bruno Dumont, Mathieu Amalric o Alain Resnais, del qual es projectarà el seu film final 'Aimer, boire et chanter'; Resnais és el protagonista, des del dia 14, d'una completa retrospectiva a la Filmoteca de Catalunya en què el D’A col·labora amb els sis últims títols).

La secció competitiva Talents, per a directors amb menys de tres pel·lícules, serà una mostra de “risc, varietat i joventut”, segons ha dit avui el director del festival Carles R. Ríos. No ha volgut destacar cap títol però ha assegurat que el jurat ho tindrà difícil per deliberar.

Notícies relacionades

A les seccions habituals se suma aquest any Transicions, que pren el relleu del cicle 'Un impulo colectivo' de l'any passat per recollir el  cine jove, atrevit i emergent que es produeix a l'estat, però també fora d'ell. Una forma, ha dit el crític i assessor de programació Carlos Losilla, “de localitzar tendències que el festival vol donar a conèixer”.

Finalment, el cicle 'Futurs (im)possibles' reunirà nou pel·lícules unides per la seva inquietud respecte al futur. Exemples de ciència-ficció 'avant la lettre' com, per exemple, 'Under the skin', memorable faula distòpica amb Scarlett Johansson com a alienígena caçadora d'incauts escocesos.