UN PROJECTE DEL TERRAT I THE PROJECT PER A PORTA FERRADA

Singlot, festival d'humor

3Sant Feliu de Guíxols acollirà la nova mostra del 23 al 26 de juliol

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Sant Feliu de Guíxols serà la capital de l'humor i de la comèdia del 23 al 26 de juliol amb el nou Singlot Festival, que impulsa les productora El Terrat i The Project. L'incombustible duo còmic Faemino y Cansado, l'irreverent bufó Leo Bassi, l'espontani showman Berto Romero, el mediàtic Andreu Buenafuente i Darío Andanti, il·lustrador i fundador de la revista Mongolia són alguns dels protagonistes d'aquesta primera edició. «Crear un festival d'humor era una assignatura pendent», va reconèixer ahir Buenafuente, director del festival i ànima d'El Terrat.

Notícies relacionades

La seva aliança amb The Project per dissenyar un nou model per al veterà Festival de Porta Ferrada ha sigut clau per poder desenvolupar aquesta nova cita que no només pretén divertir el públic, sinó crear sinergies entre creadors, productors i exhibidors. Buenafuente anima els professionals a assistir al Singlot amb nous projectes que vagin més enllà del one man show. El festival en produirà dos de cara a la pròxima edició. «Volem contribuir a dinamitzar el sector», va destacar Buenafuente. Més enllà dels espais tradicionals del festival de Porta Ferrada, com l'escenari a l'aire lliure de l'Espai Port i el Teatre Narcís Masferrer, el festival comptarà amb un espai a la platja de Sant Feliu de Guíxols on recuperarà l'humor de bar. «Al nostre xiringuito hi actuaran nous talents, però també volem que es posin la xancleta i que recordin vells temps gent ja consagrada», va afegir.

El Museu Thyssen de Sant Feliu acollirà seminaris pedagògics per a professionals que en aquesta primera edició impartiran Leo Bassi i Ramon Fontseré, d'Els Joglars. Aquest històric grup teatral també tindrà presència en la programació amb V.I.P (Very Important Person), una obra que treu suc de la condescendència amb la qual els pares i mares eduquen els seus fills.