SOPRANO UCRAÏNESA

Olga Kulchynska guanya el Francesc Viñas

Olga Kulchynska.

Olga Kulchynska.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La soprano ucraïnesa Olga Kulchynska, de 24 anys, va guanyar ahir la 52a edició del Concurs Internacional de cant Francesc Viñas, organitzat per la Fundació Puig i la Fundació Gran Teatre del Liceu, que està dotat amb 25.000 euros i en el qual han participat aquesta setmana més de 600 cantants. El segon premi, dotat amb 15.000 euros, va correspondre ex aequo al tenor nord-americà Benjamin Bliss, de 29 anys, i al baix bielorús Anatoli Sivko, de 27.

Avui al llarg de la tarda, els guanyadors d'aquests premis participaran en un concert que se celebrarà al Liceu, i el 29 de gener , dijous vinent, actuaran al Teatro Real de Madrid.

Els premiats, a més dels premis oficials, aconsegueixen altres guardons com bosses d'estudis i contractes per a actuacions en diferents teatres.

Notícies relacionades

Fundat per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francisco Viñas, aquest concurs és un dels certàmens més importants del món de l'òpera. El jurat d'aquesta edició estava formada per Christina Scheppelmann, Francisco Araiza, Jesús Iglesias, Raina Kabaivanska, Peter Katona, Enedina Lloris, Joan Matabosch, Lenore Rosenberg, Christian Schirm, Christoph Seuferle i James Vaughan.

En el concurs, reservat a cantants de 18 a 35 anys, hi han participat des de la seva primera edició el 1963 artistes que després han fet una gran carrera internacional, com Vicente Sardinero, Elena Obraztsova, Helga Müller-Molinari, Dalmau González, Sumi Jo, Mariola Cantarero, Olga Borodina i Antonio Gandía.