sèries de televisió ESPANYOLS

Policies a l'altra frontera

Jose Coronado.

Jose Coronado.

2
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA

‘EL PRÍNCIPE’ A. GABILONDO / C. BENÍTEZ

Policies a l’altra frontera

Si l’èxit d’audiència marca la categoria d’una sèrie, aquest ha estat l’any d’El Príncipe. Després del pelotazo d’El tiempo entre costuras, va agafar el relleu aquesta obra policíaca clàssica que ha sabut acoblar els additaments necessaris per enganxar: acció, intriga, bons actors (Jose Coronado és una garantia) i una ardent relació entre un atractiu policia (Álex González) i una imponent musulmana (Hiba Abouk). I tot, en un dels barris més conflictius de Ceuta.

‘VELVET’ R. CAMPOS / G.R. NEIRA

A mig camí d’El tiempo entre costuras i Gran Hotel (i amb tocs de Downton Abbey), aquesta elegant sèrie ha mantingut el nivell d’excel·lència de les seves predecessores (no en va el seu pressupost ronda els 500.000 euros per episodi), amb una cuidada ambientació i un elenc mediàtic, encapçalat per Miguel Ángel Silvestre i Paula Echevarria. I secundaris de luxe, com José Sacristán i Aitana Sánchez Gijón. 

‘EL CRAC’ JOEL JOAN

A El crac, Joel Joan interpreta el paper de la seva vida. És clar que no té el ganxo me- diàtic de Polseres vermelles, però aquesta producció catalana és una de les propostes més originals –i sinceres– de l’any. A El crac, Joan fa un inusual exercici d’introspecció per autoparodiar-se sense pietat i, de passada, per mostrar com és la vida d’un actor, així com les grandeses i misèries del món de la faràndula en un país petit.

‘SIN IDENTIDAD’ JOAN NOGUERA

El comte de Montecristo, adaptat al segle XXI i amb protagonista femenina. Aquesta pot ser, grosso modo, la idea inicial de la sèrie. Però el seu gran què és el reperotri, encapçalat per Megan Montaner i amb actors de la talla de Tito Valverde, Lydia Bosch, Victoria Abril, Eloy Azorín, Jordi Rebellón... El repte ara és mantenir en la seva nova entrega la tensió dramàtica i el ritme que en la primera es va anar diluint després d’una arrencada espectacular.

Notícies relacionades

‘CUÉNTAME UN... ’ DIVERSOS

La proposta més original i atrevida de l’any (injustament sacrificada a l’enfrontar-la amb l’aposta més simple de La que se avecina). Cuéntame un cuento fa una intel·ligent i brillant adaptació de contes populars: els tres porquets són lladres de bancs, Hansel i Gretel s’enfronten a una fotògrafa que mata per retratar els cadàvers, Blancaneu és una model... Una producció que es mereix una segona oportunitat.