sèries de televisió internacionals

'Fargo', una segona part de cine

Billy Bob Thornton.

Billy Bob Thornton.

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA

‘FARGO’ NOAH HAWLEY

Una segona part de cine

A l’anunciar-se que Fargo s’adaptaria a la tele, hi va haver escepticisme entre els fans d’aquesta gran pel·lícula dels Coen. Però, ¡oh, sorpresa!, la relectura de la història original està a l’altura del film. L’humor negríssim que destil·la la rocambolesca trama, així com els personatges i els seus intèrprets (insuperables Billy Bob Thornton i Martin –hòbbit– Freeman) conformen una obra perfecta que confirma que la petita pantalla viu la seva edat d’or. De visió indispensable.

‘TRUE DETECTIVE’ NIC PIZZOLATO

El disseny dels títols de crèdit, perfectament acompanyats per la melancòlica cançó Far from any road, indiquen que True detective és una sèrie diferent, i complexa: juga amb el passat i el present i obliga l’espectador a implicar-se en la trama per entendre l’estranya relació de dos policies (excel·lents Matthew McConaughey i Woody Harrelson) a la recerca d’un assassí en una depressiva Amèrica profunda.

‘SHERLOCK’ DIVERSOS

Aquesta impecable sèrie britànica es va estrenar el 2010, però en la tercera temporada, que ha vist la llum aquest any, està a l’altura del seu lloat debut: els casos que se’ls presenten a un Sherlock Holmes del segle XXI (l’actor Benedict Cumberbatch) i al seu inseparable Watson (Martin –Fargo– Freeman en, sens dubte, el millor any de la seva carrera) segueix sent un dels millors exemples de guions intel·ligents. 

‘GOMORRA’ DIVERSOS

Encara que va passar sense pena ni glòria per La Sexta, aquesta impactant sèrie italiana és del millor que s’ha fet a la tele europea en els últims anys. La història –sobre una família mafiosa de Nàpols– és dura, violenta i descarnada com només pot ser-ho una història real, i amb uns actors que broden el seu treball (fins i tot fan por). Era d’esperar: la sèrie es basa en el llibre homònim de Roberto Saviano, periodista condemnat per la Camorra.

Notícies relacionades

‘PENNY DREADFUL’ DIVERSOS

Terror gòtic, recarregat, dens, voluptuós, sensual, sanguinolent... Tot això i més –Dràcula, Frankenstein, Dorian Grey...– és el que aporta Penny Dreadful, sèrie de luxe amb una exquisida posada en escena (i fantàstica ambientació), que en els seus dos primers episodis va posar en solfa J. A. Bayona. El treball del director català és perfecte, però qui brilla per sobre de tots és la polifacètica actriu francesa Eva Green.