AVANÇ DE PROGRAMACIÓ

Nick Cave i Pulp, estrelles de l'In-Edit

El festival de documental musical presenta la 12a edició

Jarvis Cocker, a ’Pulp: A film about life, death and supermarkets’.

Jarvis Cocker, a ’Pulp: A film about life, death and supermarkets’.

2
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE
BARCELONA

Un festival atent a la música de totes les èpoques però també a la indústria del moment. Així és el Beefeater In-Edit, ja en el seu 12è any com a aparador del millor cine sobre música imaginable. La seva pròxima edició tindrà com a seu principal Barcelona entre el 23 d'octubre i el 2 de novembre, però també es podrà disfrutar dels seus títols en sales de Madrid, Pamplona i Bilbao. També queda l'opció del video on demand, aquest any reforçada amb entre el 60% i el 80% del programa del festival.

Les intencions i una trentena de títols de l'esdeveniment per al 2014 van ser revelades ahir en roda de premsa per Luis Hidalgo (director artístic) i Cristian Pascual (director). Es va posar èmfasi en l'oportunitat de poder veure tots aquests films en la comoditat de casa, però també es va avisar que es premiaria els que vagin a les sales convencionals: a Barcelona, les sales 1 i 2 d'Aribau Club i la 5 de l'Aribau. Per exemple, la iniciativa Doc-Alive permetrà disfrutar d'un concert de Gruff Rhys (Super Furry Animals) després de la projecció del documental protagonitzat per ell American interior.

VENTALL DE SONS / Entre els títols presentats ahir destaca el de clausura: 20,000 days on Earth, un documental amb elements de ficció al voltant de la icona del rock australià Nick Cave. Altres personatges homenatjats en la selecció d'aquest any són el músic texà Johnny Winter (Johnny Winter: Down and dirty); el líder de Pulp, Jarvis Cocker (Pulp: A film about life, death and supermarkets); l'influent raper Nas (Nas: Time is illmatic, dirigit pel gran artista multimèdia One9); Mike Oldfield en persona (Tubular Bells: The Mike Oldfield story); Spandau Ballet (Soul boys of the western world) o un personatge de culte com el mànager Shep Gordon (Supermensch: The legend of Shep Gordon), que va portar una vida més rock que molts dels seus representats abans de girar cap a l'espiritualitat.

Notícies relacionades

El programa de l'In-Edit 2014 inclou pel·lícules sobre tots els gèneres i temàtiques: el rock planador dels 80-90 conegut com a shoe­gazing (Beautiful noise), un segell clau de l'indie com Sarah Records (My secret world. The story of Sarah Records), el sintetitzador modular (I dream of wires), la improvisació (Taking a dog for a walk, amb el gran còmic britànic Stewart Lee com a cicerone) o la clàssica, que tindrà una gran presència a través de la retrospectiva dedicada a l'holandès Frank Scheffer, autor de films sobre, per exemple, Mahler i la clàssica a l'Iran (Gozaran: Time passing, destacada per Hidalgo per les seves belles imatges). Curiositat també per Jingle bell rocks!, una travessia pel submón de les nadales extravagants.

En l'apartat de documentals espanyols es compten, per ara, quatre títols (encara que segons va avançar ahir Hidalgo n'hi haurà més): 160 metros, una historia del rock en Bizkaia; Europe in 8 bits, sobre la música feta amb Nintendos i Gameboys; I need a Dodge! Joe Strummer on the run, sobre els dies del líder de The Clash a Granada, i Un lloc on caure mort, retrat singular del cantant del grup punk-rock Autodestrucció, Càndid Coll.