A l'Instituto Cervantes

L'ambaixada espanyola a Holanda posposa la presentació de 'Victus'

Tremosa, de CiU, considera que la decisió respon a la "censura espanyola" del llibre de Piñol, que novel·la el setge de Barcelona en la guerra de successió

Albert Sánchez Piñol, autor de ’Victus’, la novel·la seleccionada com a millor llibre de l’any 2012.

Albert Sánchez Piñol, autor de ’Victus’, la novel·la seleccionada com a millor llibre de l’any 2012. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

L'ambaixada espanyola a Holanda ha anul·lat la presentació de la novel·la de ficció històrica 'Victus', d'Albert Sánchez Piñol, que s'havia de fer aquest dijous a l'Instituto Cervantes d'Utrecht.

En la trobada, Piñol havia de conversar amb el seu traductor a l'holandès, Adri Boon, a les 19.00 hores i amb entrada gratuïta, però l'acte s'ha "posposat a una data posterior", segons ha precisat la institució a través del seu compte a Twitter.

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha considerat que la decisió respon a la "censura espanyola" al llibre de Piñol, que novel·la el setge de Barcelona durant la guerra de successió del 1714, i ha assegurat que el seu partit presentarà una pregunta parlamentària de denúncia a la Comissió Europea.

Notícies relacionades

No obstant, l'editora de Sánchez Piñol a Holanda, Juliette van Wersch, ha explicat en declaracions al diari holandès 'NCR' recollides per Europa Press que l'ambaixada va considerar que el tema de la conferència era "sensible" pel context polític actual. Van Wersch ha afegit que es tracta "d'una conversa pública entre un autor i el seu traductor boicotejada des de l'estranger".

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha considerat absurda l'acusació de censura per part de Tremosa en el programa de 'Els matins' de TV3, i ha recordat que el president del Govern, Mariano Rajoy, va assegurar haver llegit el llibre de Sánchez Piñol i que li havia agradat molt.