Més sang que conjurs

JOE ABERCROMBIE mostra el costat lleig dels herois amb la seva obra inspirada en el 'western'

Més sang que conjurs_MEDIA_1

Més sang que conjurs_MEDIA_1 / ERNEST ALÓS

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS /AVILÉS

Joe Abercrombie (Lancaster, Anglaterra, 1974) té un llibre titulat Los héroes en què ofereix exactament el contrari. O més aviat, amb un interessantíssim inquisidor que fa ús de la tortura com un dels seus personatges més interessants, en què un heroi no ha de ser el que creiem que ha de ser. I no cal dir que en cap cas és un personatge idealment impol·lut.

Notícies relacionades

Abercrombie, que parla com una metralladora i té un físic que no té res a veure amb l'habitual sobrepès mal dissimulat sota samarretes amples amb missatges divertits de la majoria dels sedentaris escriptors del gènere fantàstic, reconeix com a fonts dels seus llibres la història, la història militar, el cine bèl·lic i el western abans que la fantasia pura i dura; de fet els seus mons són imaginaris, però les seves lleis físiques podrien ser les de la Terra. Diguem que inventa altres mons reals.

En el seu últim llibre a traduir-se al castellà, Tierras rojas, trasllada l'èpica del western al món de la fantasia. Encara que el seu títol més recent, publicat fa un mes en anglès, és l'inici d'una nova saga (després de la de La primera ley), Half a king, en què intentar portar al públic juvenil el seu món sense bons-bons ni dolent-dolents.