gira de recitals en auditoris a la tardor

Love of Lesbian se'n va al teatre

La banda exhibirà la seva versió més íntima a 'Espejos & Espejismos'

Els membres de Love of Lesbian i Guillem Albà (el segon de l’esquerra), en un hotel de Barcelona.

Els membres de Love of Lesbian i Guillem Albà (el segon de l’esquerra), en un hotel de Barcelona. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

de l'extraversió més canalla a la introspecció més poètica. Love of Lesbian passarà de la seva alegre i cabaretera gira El poder de la tijera a reunir les seves peces més melancòliques i feridores, la majoria les més oblidades del seu repertori, en un tour per auditoris que iniciarà a la tardor. En aquests concerts teatralitzats, batejats amb el nom d'Espejos& Espejismos, la banda barcelonina exhibirà la seva faceta més íntima de la mà del versàtil Guillem Albà (actor, cantant, clown i responsable d'obres com Trau i Marabunta) i el seu còmplice, també actor, Blai Rodríguez.

Aquesta sorprenent i arriscada pirueta serà el preàmbul d'un 2015 en què, segons anuncia Julián Saldarriaga (guitarra i veu), Love of Lesbian desapareixerà de l'escena. Es dedicarà a gravar un pròxim disc i les úniques actuacions que oferirà seran a Llatinoamèrica.

MELODRAMÀTICS / A l'obra no hi haurà un guió a l'ús. «Com a màxim, algun petit monòleg. El text serà més aviat residual», assegura l'expressiu Santi Balmes (cantant i timoner del conjunt). El fil argumental recaurà en «els efectes visuals», explica; en una màgica escenografia (amb capses de cartró que s'obren, ombres, titelles...), i en l'ordre dels temes, enllaçats per Albà, «un artista que també dispara idees del cervell a l'exterior. Ja veurem com s'acaba», riu el guitarrista. Se sentiran peces com Limousinas, Mi primera combustión, Música de ascensores i La hache que no quería ser muda, amb estrofes del tipus: «Mientras hablabas, sin pensarlo bien, abrí el paraguas a tus pies. Y es que mientras me hablabas la ciudad se inundaba». L'escenografia, «molt urbana», anirà canviant cançó rere cançó fins a construir «el mobiliari emocional» del peculiar univers lesbià. El menys potenciat en les seves maratonianes gires. I el que millor sabran apreciar els seus fans més acèrrims.

Notícies relacionades

Espejos&Espejismos recalarà a Sant Cugat (11 d'octubre), Viladecans (dia 17), Vic (18), Manresa (24), Terrassa (25), Granollers (31), Girona (1 de novembre), Madrid (7), Càceres (8), Alacant (14) i finalitzarà el periple per Catalunya a Barcelona (a l'Auditori, el 4 de desembre). S'està negociant portar-lo també a València, Oviedo i Sevilla.

El grup no descarta recuperar el muntatge, però ja el 2017, i incorporant-hi material inèdit. S'haurà de veure si són capaços de crear més cançons «que són com punyals». Així descriu Albà la música que sonarà en l'obra. «Estem per donar una gi-llette com a entrada», diu de broma Balmes.