GIRA DE CONCERTS TEATRALITZATS A LA TARDOR

Love of Lesbian aixeca el teló

La banda exhibirà la versió més íntima a 'Espejos & Espejismos'

El grup Love of {Lesbian} i l’actor Guillem Albà, a l’Hotel {Neri} de Barcelona.

El grup Love of {Lesbian} i l’actor Guillem Albà, a l’Hotel {Neri} de Barcelona.

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / Barcelona

De l'extraversió més canalla a la introspecció més poètica. Love of Lesbian passarà de l'alegre i cabaretera gira 'El poder de la tijera' a reunir les peces més melancòliques i feridores, la majoria les més oblidades del seu repertori, en un 'tour' per auditoris que iniciarà a la tardor.

En aquests concerts teatralitzats, batejats 'Espejos & Espejismos', la banda barcelonina exhibirà la faceta més íntima de la mà del versàtil Guillem Albà (actor, cantant, 'clown' i responsable d'obres com 'Trau' i 'Marabunta') i el seu còmplice, també actor, Blai Rodríguez.

Aquesta sorprenent i arriscada pirueta serà el preàmbul d'un 2015 en què, segons anuncia Julián Saldarriaga (guitarra i veu), Love of Lesbian desapareixerà de l'escena. Es dedicarà a gravar un pròxim disc i les úniques actuacions que oferirà seran per Llatinoamèrica.

Melodramàtics

En l'obra no hi haurà un guió tradicional. "Com a màxim, algun petit monòleg. El text serà més aviat residual", assegura l'incontinent Santi Balmes (cantant i timoner del conjunt). El fil argumental recaurà en "els efectes visuals", explica; en una màgica escenografia (amb caixes de cartró que s'obren, ombres, titelles...), i en l'ordre dels temes, enllaçats per Albà, "un artista que també dispara idees del cervell a l'exterior. Ja veurem com acaba", riu el guitarrista.

S'escoltaran peces com 'Limousinas', 'Mi primera combustión', 'Música de ascensores' i 'La hache que no quería ser muda', amb estrofes del tipus: "Mientras hablabas, sin pensarlo bien, abrí el paraguas a tus pies. Y es que mientras me hablabas la ciudad se inundaba".

L'escenografia, "molt urbana", anirà canviant cançó a cançó fins a construir "el mobiliari emocional" del peculiar univers lesbià. El menys potenciat en les seves maratonianes gires. I el que més sabran apreciar els fans més acèrrims.

Notícies relacionades

'Espejos & Espejismos' recalarà a Sant Cugat (11 d'octubre), Viladecans (dia 17), Vic (18), Manresa (24), Terrassa (25), Granollers (31), Girona (1 de novembre), Madrid (dia 7), Cáceres (8), Alacant (14) i finalitzarà el periple per Catalunya a Barcelona (a l'Auditori, el 4 de desembre). S'està negociant portar-lo també a Càceres, València, Oviedo i Sevilla.

El grup no descarta recuperar el muntatge, però ja el 2017, i incorporant-hi material inèdit. S'haurà de veure si són capaços de crear més cançons "que són com punyals". Així descriu Albà la música que sonarà a l'obra. "Estem per donar una gil·let com a entrada", fa broma Balmes.