Pink Floyd torna 20 anys després

La llegendària banda britànica publicarà a l'octubre 'The endless river'

D’esquerra a dreta, Roger Waters, Nick Mason, Syd Barrett i Rick Wright, en una imatge captada el 1967.

D’esquerra a dreta, Roger Waters, Nick Mason, Syd Barrett i Rick Wright, en una imatge captada el 1967.

1
Es llegeix en minuts

Torna Pink Floyd. La banda que va canviar la història de la música torna després de 20 anys i coincidint amb els 50 anys de la seva creació. La notícia no ha vingut per part dels seus veterans integrants, sinó de la dona d'un d'ells, el cantant i guitarrista David Gilmour. 

Polly Samson ha deixat anar en el seu compte de Twitter que Pink Floyd llançarà el pròxim mes d'octubre 'The endless river'. També ha revelat que "estarà basat en les sessions del 1994 i de l'última i preciosa actuació de Rick Wright", que va morir el 2008 després d'una breu lluita contra el càncer.

Una esperada informació que la corista Durga McBroom-Hudson, que va treballar amb la banda durant els 80 i 90, ha corroborat a Facebook agregant més informació. "En un primer moment es tractava d'una gravació instrumental, però al desembre em vaig unir per cantar en alguns temes. David Gilmour va treballar en alguns d'ells i hi va posar la veu principal", ha apuntat la vocalista.

'The division bell' va ser l'últim disc de l'influent conjunt. Es va publicar el 1994 i per molts suposava la fi de la formació com a tal. En una separació que se sospitava per sempre.

David Gilmour Roger Waters s'han reunit en diverses ocasions des d'aleshores. La primera va ser al concert Live 8, que es va fer el juliol del 2005. L'última, durant una gira de Waters el 2011. Els fans de la banda han acariciat l'esperança d'aquesta reunificació.

Roger Waters encara no s'ha pronunciat

Notícies relacionades

Els representants de Pink Floyd estan intentant que Roger Waters s'uneixi al projecte. Però abans haurà de llimar les asprors amb David Gilmour. Després d'anys de litigis,Waters podria decidir-se a canviar la seva postura després d'haver estat derrotat en els tribunals i reconèixer públicament que s'havia equivocat denunciant els seus excompanys. A més, el públic no respon com esperava en les seves actuacions, fins que aborda himnes com 'The Wall'.

Una dada a tenir en compte: l'última gira de Pink Floyd, quan corria l'any 1994, va batre rècords de taquilla.