CITA MUSICAL DE L'ESTIU

EL PERIÓDICO canta havaneres

El diari ofereix demà el cedé oficial de la cita de Calella per 9,95 euros

OFICIAL3 Imatgedel cedé recopilatoride la cita musical i que es pot aconseguir des de demà al quiosc.

OFICIAL3 Imatgedel cedé recopilatoride la cita musical i que es pot aconseguir des de demà al quiosc.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

EL PERIÓDICO DE CATALU-NYA s'avança als esdeveniments musicals i culturals de l'estiu. Per això, el diari ofereix en primícia als lectors, a partir del dia 5 de juliol, el cedé que reuneix una recopilació dels temes que s'interpretaran demà, dissabte, en la 48a edició de la tradicional Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, un certamen que s'ha convertit en un clàssic a l'estiu de la Costa Brava i al qual la Generalitat va atorgar el 2010 el Diploma Turístic de Catalunya.

El compacte, editat per la discogràfica Picap, es pot adquirir pel mòdic preu de 9,95 euros. Per aquesta quantitat, ¿qui no té a casa el cedé oficial del concert, que li permetrà escoltar tantes vegades com vulgui la cançó d'El meu avi? Per facilitar les coses, el diari entrega amb el disc un llibret de 12 pàgines amb la lletra de les cançons. L'àlbum inclou 22 peces interpretades per grans grups d'aquest gènere musical, com Port-Bo i Peix Fregit (tots dos de Palafrugell), Mariners de Riera (de Matadepera) i Els Pescadors de L'Escala. El cedé, que ofereix el diari en exclusiva, estarà a la venda a partir de demà fins diumenge de la setmana que ve.

CANTS DE TAVERNA / Els lectors que no es puguin desplaçar fins a Calella podran emportar-se a casa aquest cedé de l'espectacle, en què col·labora l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, i taral·lejar cançons com Tengo una lancha en el mar o Al pirata Joan Torrellas... I altres amb regust a la llunyana Cuba, com Mi madre fue una mulata o La bella cubana. Melodies que fan gust, fan olor i fan somiar amb el preciós Carib cubà d'on són originaris aquests cants de taverna que van fructificar a la Costa Brava.

Notícies relacionades

DIA GRAN / Demà és dia gran a Calella. Tot va començar el 1966, quan un grup de cantants d'havaneres van coincidir en la presentació d'un llibre sobre aquest gènere musical i la seva vinculació a la localitat. L'èxit de la trobada va portar a programar una cita anual, que és tan famosa que fa la sensació que l'estiu no comença sense la cantada.

El certamen el retransmetrà demà TV-3 i també es podrà seguir a la plaça del Port Bo de la població i per les pantalles gegants instal·lades a la plaça Nova de Palafrugell i a les platges del Port Pelegrí i del Canadell (Calella) i a la de Llafranc.