CITA MUSICAL A L'EMPORDÀ

Torroella creix amb el jazz

El festival potencia la seva oferta amb un cicle del gènere a l'Estartit

La formació de cambra Quartet Casals.

La formació de cambra Quartet Casals. /

1
Es llegeix en minuts
C. L. R.
BARCELONA

Joventuts Musicals de Torroella ha creat un nou cicle dedicat al jazz, amb seu a l'Estartit. El projecte s'uneix al de la 34a edició del festival clàssic de més tradició a l'Empordà. Les cinc propostes del gènere incrementaran la variada oferta amb un total de 27 concerts.

El model no canvia, segons Montse Faura, directora de la mostra, «ja que equiparem el jazz amb la clàssica». Obrirà el foc a l'Espai Ter, el 18 de juliol, l'Acadèmia 1750 dirigida per Alfredo Bernardini i la soprano Laia Frigolé amb una producció inscrita dins dels actes del Tricentenari del 1714. El festival, amb un pressupost de 723.000 euros, s'allargarà fins al 23 d'agost amb la música barroca com a eix. Europa Galante amb Fabio Biondi, Banchetto Musicale, Akademie für Alte Musik Berlin, Camerata Salzburg amb la violinista Patricia Kopatschiskaja  i Jordi Savall són cites obligades en la música històrica, així com el Quartet Casals en la de cambra.

PIANISTES DE RENOM / El piano donarà grans satisfaccions amb Paul Lewis, les germanes Labèque, Luis Fernando Pérez, Aleksei Volodin, Ingolf  Wunder i l'habitual Joaquín Achúcarro. Els Tambors Kodo del Japó, una formació que uneix el taiko (tambor d'1,5 metres de diàmetre) amb altres instruments de percussió, serà el més representatiu de la música tradicional juntament amb el Quartet de Corda Insòlit. Ara Malikian Ensemble i el film El circo de Chaplin, amb música en directe de Luis Vidal, són propostes familiars.

El programa de l'Estartit s'inicia el 23 de juliol amb Preservation

Notícies relacionades

Hall Jazz Band i seguiran, fins al 20 d'agost, The Excitements, el trio d'Avishai Cohen, els Young Lions amb Llibert Fortuny Quartet i el trio format per Jerry González, Perico Sambeat i Javier Colina.

Més informació a www.festivaldetorroella.cat.