HISTORIETA

Brian Azzarello i Pia Guerra, al Saló del Còmic

El guionista de '100 balas' i la multipremiada dibuixant canadenca confirmen la seva assistència a la cita barcelonina del maig

Brian Azzarello, firmant al Saló del Còmic de Barcelona del 2011.

Brian Azzarello, firmant al Saló del Còmic de Barcelona del 2011. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

El guionista nord-americà Brian Azzarello ('100 balas') i la dibuixant canadenca Pia Guerra ('Y, el Último Hombre') s'uniran als autors ja confirmats que visitaran la 32a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebrarà del 15 al 18 de maig.

La multipremiada dibuixant canadenc Pia Guerra va ser la cocreadora, juntament amb el guionista Brian K. Vaughan, d''Y, el Último Hombre', alabada sèrie del segell Vertigo que durant 60 entregues va presentar les aventures del jove Yorick Brown i la seva mascota, un mico caputxí anomenat Ampersand, en un món on una plaga ha acabat amb la vida de qualsevol ésser amb el cromosoma Y excepte els dos protagonistes.

Per la seva banda, el guionista Brian Azzarello és autor de '100 Balas', 'Luthor', 'Joker' o el recent recopilatori 'Grandes autores de Batman: Brian Azzarello y Eduardo Risso: Ciudad rota y otras historias'. També Risso, dibuixant argentí serà present al Saló del Còmic. Tots aquests autors hi aniran per iniciativa d'ECC Ediciones.

Multipremiada

Pia Guerra va començar la seva carrera professional il·lustrant cartes i manuals de rol per a editorials com White Wolf, Hexagonal o Last Unicorn Games. Aviat va orientar els seus esforços cap al novè art, col·laborant en una àmplia varietat de projectes independents: Bikini Assassin Team, Sinnamon, The Bruiser o The Big Book of Urban Legends, entre altres. Juntament amb el guionista Brian K. Vaughan, va desenvolupar el seu projecte més alabat fins a la data: 'Y, el Último Hombre', una mena de 'road movie' apocalíptica protagonitzada per Yorick Brown, juntament amb el seu mico Ampersand, l'únic supervivent del gènere masculí a tot el món.

Notícies relacionades

El seu treball durant els sis anys en què es va publicar la sèrie li va valer múltiples nominacions als guardons més prestigiosos de la indústria. Va obtenir el premi Joe Shuster 2006 a la millor dibuixant i el premi Eisner 2008 al millor equip dibuixant/entintador (amb José Marzan Jr.). En la seva bibliografia també destaquen les adaptacions al còmic de sèries televisives com 'Doctor Who' i 'Torchwood', la seva participació en 'Spider-Man Unlimited' i 'Comic Book Tattoo', o els més recents 'Bart Simpson's Treehouse of Horror', 'Simpsons Comics' i 'Adventures of Superman núm. 5'.

Continuació de '100 balas'

Brian Azzarello (Cleveland, Ohio, 1962) és un dels més populars de la indústria, en bona part gràcies a la cèlebre '100 Balas' que va escriure durant anys per al segell Vertigo de DC Entertainment i la seva actual tasca reinventant la llegenda de 'Wonder Woman' en la sèrie regular del personatge. Al seu currículum també hi figuren obres com 'Hellblazer', 'Superman: Por el mañana' i 'First Wave', on dóna una visió contemporània dels herois 'pulp'. També amb Eduardo Risso, dibuixant de '100 balas', va realitzar la premiada obra 'Batman: El Caballero de la Venganza'. Actualment, els dos autors estan realitzant la seqüela de '100 balas', titulada 'Hermano Lono', obra que veurà la llum a aquest mateix Saló del Còmic de Barcelona.