Joan-Lluís Lluís, Pep Coll i Carles Terès, finalistes del premi Crexells

El guardó guanyador, que decidiran els socis de l'Ateneu Barcelonès, reconeix la millor novel·la en català publicada el 2013

1
Es llegeix en minuts

El jurat del premi Crexells, en la seva 43a edició, ha seleccionat 'Dos taüts negres i dos de blancs', de Pep Coll'Les cròniques del déu coix', de Joan-Lluís Lluís, 'Licantropia', de Carles Terès, com les tres novel·les a rebre el guardó, que distingeix la millor novel·la en català publicada durant l'any anterior.

Com en anteriors edicions, després del filtre previ, compost en aquesta ocasió per Pilar Argudo, Carme Arnau, Xavier Pla, Ricard Ruiz, Ramon Pla Arxé i Lluís Reales, seran els socis del Ateneu Barcelonès i els membres dels clubs de lectura del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i de Biblioteques de Barcelona els que decidiran per votació l'obra guanyadora.

Durant els pròxims mesos se celebrarà una programa de conferències, debats, col·loquis i activitats per donar a conèixer les tres novel·les que opten al premi. El guanyador serà proclamat el dia 26 de juny.

Notícies relacionades

El Crexells és un dels diversos premis literaris sense objectius comercials o editorials i que consideren només les obres publicades durant l'any anterior. Un d'ells, el Ciutat de Barcelona, ja s'ha atorgat i ha destacat com a millor novel·la del 2013 'Cafè Amsterdam', de Joan Carreras. Els pròxims mesos es coneixeran també les decisions dels jurats dels premis Lletra d'Or, Llibreter i de la Crítica.

A 'Dos taüts negres i dos de blancs' (Proa), Pep Coll reconstrueix un crim real que va tenir lloc durant la postguerra al Pallars Jussà. 'Les cròniques del déu coix', del rossellonès Joan-Lluís Lluís, imagina el déu Hefest com l'únic supervivent, fins als nostres dies, del panteó grec. I 'Licantropia', de Carles Terès, situa a la Franja una història fantàstica de possessió en el món dels llops a través del temps.