SECTOR DEL LLIBRE

Emili Rosales, director editorial de Grup 62

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS
BARCELONA

El Grup 62 deixarà de tenir una xarxa comercial pròpia: l'empresa Un x un, encarregada de col·locar els seus llibres (i els d'altres editorials) a les llibreries catalanes passarà a integrar-se en la distribuïdora del Grupo Planeta, en ple procés d'encaix del principal grup editor en català en la seva estructura. Als canvis en el front comercial de 62 se n'hi uniran altres, que està previst anunciar dilluns que ve i que afectaran l'equip editorial. El moviment més visible és l'arribada en tasques de direcció editorial d'Emili Rosales, editor alhora de Destino.

Després de la sortida de Fèlix Riera com a director editorial del Grup 62, la fins llavors editora del segell Columna, Esther Pujol, va assumir la direcció editorial dels segells literaris i d'assaig, mentre que Patrizia Campana ho va fer amb el llibre infantil i juvenil. Però, després d'aquesta nova reestructuració, tant les edicions de butxaca en català (Labutxaca) com el llibre infantil i juvenil quedaran integrats en la corresponent àrea del Grupo Planeta. Al seu torn, mentre Rosales assumirà tasques de coordinació dels segells literaris de 62 (Edicions 62, Proa, Empúries, Pòrtic i Columna), Pujol tornarà a assumir les d'edició d'aquest últim.

Notícies relacionades

La integració de la distribuïdora a Planeta tindrà efectes en la seva plantilla (ja s'han produït quatre acomiadaments) i en el servei directe que rebran els llibreters. La potència de Planeta pot beneficiar el llibre en català o fer que quedi diluït en l'oferta en castellà. «Fins fa un temps, a la meva llibreria arribaven tres comercials, un amb els catàlegs dels segells més literaris i acadèmics de Planeta, un altre amb els més comercials i un altre amb els del Grup 62. Ara només en vindrà un, i no sé quina atenció podrà donar a tot aquest catàleg», comenta un llibreter coneixedor dels canvis.

Planeta va ampliar recentment la seva participació en el Grup 62 fins a més del 60%, prenent-ne així el control efectiu.