PREMIS DE LA MÚSICA

Los Angeles es prepara per a la nit dels Grammy

Macklemore & Ryan Lewis, Daft Punk, Lorde i Jay Z, els favorits de la gala

Macklemore, durant un concert a Los Angeles, aquest dijous.

Macklemore, durant un concert a Los Angeles, aquest dijous. / Matt Sayles (Matt Sayles/Invision/AP)

1
Es llegeix en minuts

Macklemore & Ryan Lewis, Daft Punk, Lorde i Jay Z estan cridats a ser els grans protagonistes de la 56a edició dels Grammy, els premis de la música que s'entregaran a Los Angeles aquest diumenge a la nit (matinada a Espanya) en una gala on actuaran, entre altres, Madonna i els 'beatles' Paul McCartney i Ringo Starr.

L'Acadèmia de la Gravació dels EUA, entitat que organitza la festa, concedirà gramòfons daurats en 86 categories de les quals a penes una quinzena formaran part de la cerimònia televisada que la cadena CBS emetrà en directe. La resta, aproximadament 70, incloses les dedicades a la música llatina, es presentaran en un esdeveniment previ que es retransmetrà en directe a tot el món a través de la pàgina web dels Grammy, entre les 13.00 i les 15.30 hora californiana (22.00-00.30 hora espanyola). Gloria Estefan, Marc Anthony, Carlos Vives i l'espanyola Buika figuren entre els artistes llatins amb opcions a premi, el mateix que el cubà Paquito D'Rivera, que podria aconseguir dos gramòfons en jazz.

Jay Z, l'artista amb més nominacions

El cantant i productor Jay Z és qui atresora més candidatures, un total de nou, després d'arrasar en les categories de rap, però es va quedar fora de la lluita pels premis principals de millor disc, millor gravació i millor cançó de l'any. Daft Punk són els únics que podrien aconseguir el doblet de millor àlbum i millor gravació gràcies al seu disc 'Random Access Memories' i el seu popular tema 'Get Lucky'.

També són candidats al millor LP Taylor Swift ('Red'), Kendrick Lamar ('Good Kid, M.A.A.D. City'), Sara Bareilles ('The Blessed Unrest') i Macklemore & Ryan Lewis ('The Heist'), que a més pugnen pel premi a la millor cançó (premi al compositor) per 'Same Love'.

Notícies relacionades

'Get Lucky' té com a rivals pel títol de millor gravació (el millor tema de l'any) 'Radioactive' d'Imagine Dragons, 'Royals' de Lorde, 'Locked Out of Heaven' de Bruno Mars, així com 'Blurred Lines' (Robin Thicke amb T.I. i Pharrell Williams).

Com és habitual, entre guardó i guardó, als Grammy hi haurà tot d'actuacions. Madonna, Paul McCartney, Ringo Starr, Taylor Swift, Metallica i Katy Perry són alguns que posaran veu a les més de tres hores de celebració, on no faltaran els nominats Daft Punk, Lorde i Macklemore & Ryan Lewis per entonar els seus èxits del 2013.

Temes:

Premis Grammy