PREMIS DE CINE

L'anunci de la nominació als Globus obre la carrera dels Oscars

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / Nova York

A l'anunciar ahir els nominats per als Globus d'Or que s'entregaran el 12 de gener, els periodistes de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood van evitar el surrealisme que a vegades esquitxa la seva tria i, en un any sense favorits en la carrera pels Oscars, van destacar 12 anys d'esclavitud La gran estafa americana. 

Cada títol va obtenir set candidatures, incloent-hi millor director (Steve McQueen i David O. Russell), millor guió i millor pel·lícula. La primera competirà en drama amb Capitán PhilipsGravityPhilomena Rush (per la qual ha obtingut una nominació com a actor de repartiment Daniel Brühl). Mentrestant, La gran estafa s'enfrontarà en comèdia amb Her i als últims treballs dels germans Coen (A propósito de Llewyn Davis), Alexander Payne (Nebraska) i Martin Scorsese (El lobo de Wall Street). Tots els protagonistes de les cinc últimes (Christian Bale, Joaquin Phoenix, Oscar Isaac, Bruce Dern i Leonardo DiCaprio) competeixen com a actors de comèdia.

Dimecres, el Sindicat d'Actors ja va donar un impuls al brutal retrat de l'esclavitud interpretat per Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyongo'o i Michael Fassbender. Els Globus van repetir aquestes tres nominacions i van estendre felicitacions als quatre intèrprets de la història dels artistes de l'estafa de Russell (Bale, Amy Adams, Jennifer Lawrence i Bradley Cooper).

Amb Eijofor competiran pel Globo d'actor de drama Idris Elba pel seu retrat de Nelson Mandela, Tom Hanks, Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) i Robert Redford (Cuando todo está perdido).

Notícies relacionades

Entre les actrius, intentaran superar Blanchett en drama Sandra Bullock (Gravity), Judi Dench (Philomena), Emma Thompson (Saving Mr. Banks) i Kate Winslet (Labor day). En comèdia, competeixen amb Adams, Julie Delpy (Antes del anochecer), Greta Gerwig (Frances Ha), Julia Louis-Dreyfus (Sobran las palabras) i Meryl Streep (Agosto).

En categoria estrangera els Globus decidiran entre The wind rises, de Hayao Miyazaki; La vida de AdèleLa gran bellezaLa caza El pasado.