Polèmica a Solsona per un cartell de Carnaval que parodia el bisbe Novell

El disseny retrata un home amb sotana que descobreix una samarreta amb la 'S' de Superman

El polèmic cartell del Carnaval de Solsona del 2014, en què hi ha un sacerdot.

El polèmic cartell del Carnaval de Solsona del 2014, en què hi ha un sacerdot.

1
Es llegeix en minuts

Solsona està esvalotada dies pel nou cartell del Carnaval del 2014, que parodia el bisbe de la ciutat, Xavier Novell. Encara que en el cartell no apareix cap cara, a la imatge surt un home vestit amb sotana i lluint una gran creu, com la que porta el bisbe. El personatge s'obre la camisa i a sota porta una samarreta amb la 'S' de Superman. Al cartell hi ha la frase "Amb 'S' de Solsona'.

El president de la junta del Carnaval Solsona 2014, Pere Obiols, ha admès que el cartell fa al·lusió a una persona "pública i mediàtica", però ha rebutjat qualsevol conflicte perquè considera que aquesta al·lusió es fa "amb respecte i sensibilitat i sense danyar la seva imatge". Obiols ha explicat que el cartell es va sotmetre a votació a l'assemblea general de socis i "va guanyar amb diferència respecte als altres 12 cartells que es van presentar" a concurs. Ha apuntat que l'única polèmica del cartell és que "es burla de la classe política i de l'església", però "sempre des del respecte", ha insistit.

Notícies relacionades

L'autor del cartell és el dissenyador Arnau Torrente Capdevila, que ha explicat que el disseny "dóna protagonisme al bisbe de Solsona, personatge vinculat a l'Església i que per un dia trenca esquemes i es deixa portar pel Carnaval".

Des del Bisbat de Solsona no han volgut pronunciar-se sobre el tema. En canvi, alguns sectors de la societat civil de Solsona han criticat obertament el disseny.