Bob Dylan rep la Legió d'Honor francesa

Els mitjans francesos han recordat que el músic havia estat considerat "indigne" d'aquesta distinció pel seu posicionament pacifista durant la guerra del Vietnam i el consum de drogues

El músic nord-americà Bob Dylan, acompanyat per la Ministra de Cultura, Aurélie Filippetti, després de la cerimònia en què el llegendari cantant ha rebut l’ordre de la Legió d’Honor francesa.

El músic nord-americà Bob Dylan, acompanyat per la Ministra de Cultura, Aurélie Filippetti, després de la cerimònia en què el llegendari cantant ha rebut l’ordre de la Legió d’Honor francesa. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Bob Dylan ha rebut aquest dissabte de mans de la ministra francesa de CulturaAurélie Filipetti, la Legió d'Honor. Així es tanca la polèmica iniciada el maig passat per la nominació del cantant nord-americà a aquesta distinció.

Els mitjans francesos han recordat que el músic, de 72 anys, havia estat considerat "indigne" d'aquesta distinció pel seu posicionament pacifista durant la guerra del Vietnam i pel consum de drogues.

Segons el diari satíric 'Le Canard enchainé', la Gran Cancelleria, l'organisme que atorga la condecoració, va rebutjar al maig la seva candidatura, una negativa que va fer expressar posteriorment a Filippetti, a la cadena BFM TV, la seva confiança que "tot s'arreglaria".

La candidatura d'"un poeta rebel"

Al juny, el consell va decidir seguir endavant amb el procediment i el gran canceller, Jean-Louis Georgelin, va acabar reconeixent que era cert que havia descartat "una nominació directa sense la deliberació del consell", indica 'L'Express' a la seva pàgina web.

Superades aquestes reserves, la ministra de Cultura, responsable directa de la seva nominació inicial, va alabar avui durant la cerimònia Dylan, a qui va descriure com "un poeta rebel", inspirat "per les més belles plomes de la dissidència, pel verb incisiu dels que són la veu dels que no tenen veu".

Notícies relacionades

"Cantant de l'eterna joventut i de l'esperit lliure, no pertanyeu a res ni a ningú. Heroi d'una joventut àvida de justícia i d'independència, poeta amb una estètica que es dirigeix al cor de la gent, la vostra veu és un crit de llibertat, el senyal del poder evocador de les paraules", va dir Filippetti.

Per tot això, la ministra va considerar que Dylan "encarna millor que ningú per a França aquesta força subversiva de la cultura que pot canviar la gent i el món" i va assenyalar que el cantant ocupa al cor del públic francès "un lloc especial".