Mor als 80 anys Amparo Soler Leal

L'actriu ha mort de matinada a Barcelona després de patir una insuficiència cardíaca

Els seus treballs amb Berlanga o Buñuel la van convertir en una de les intèrprets més sòlides del cine espanyol

Amparo Soler Leal, durant la interpretació de l’obra ’Al menos no es Navidad’, el setembre del 2006. 

Amparo Soler Leal, durant la interpretació de l’obra ’Al menos no es Navidad’, el setembre del 2006. 

1
Es llegeix en minuts

La actriu Amparo Soler Leal ha mort a les 04.30 hores de la matinada aquest divendres als 80 anys d'edat a Barcelona, després de patir una insuficiència cardíaca, segons han informat fonts pròximes a l'artista. La cerimònia de comiat tindrà lloc dimarts que ve a la casa de Soler Leal "amb una copa de xampany i música de Serrat de fons", acompanyada dels seus amics i familiars, per desig exprés de la difunta.

Nascuda a Madrid en una família d'artistes, l'actriu va debutar a l'escena el 1948 amb l'obra 'No me mientas tanto', d'Alfonso Paso, després de la qual va portar a terme una intensa activitat teatral, que la va portar a representar 'La señorita Julia' (1975).

Notícies relacionades

La seva popularitat en el cine va augmentar amb 'Usted puede ser un asesino' (1952), de José María Forqué, si bé les següents dècades la van consolidar com una de les intèrprets més sòlides del panorama cinematogràfic espanyol, i va treballar a les ordres de Luis García BerlangaLuis Buñuel, Pedro Olea, Jaime de Armiñán, Fernando Fernán Gómez, Pilar Miró i Pedro Almodóvar.

L'actriu va estar casada amb l'actor Adolfo Marsillach, de qui va obtenir la nul·litat matrimonial el 1965, i va conrtaure matrimoni quatre anys després amb el productor Alfredo Matas,  de qui va enviudar el 1996 sense descendència.