Retorn a Barcelona d'un referent del pop-rock català

EL PERIÓDICO celebra 35 anys amb música d'Els Pets

El grup de Constantí presenta avui a Barts el seu àlbum 'L'àrea petita'

Falin Cáceres, davant. Darrere, Joan Reig (esquerra) i Lluís Gavaldà, fa uns dies a Barcelona.

Falin Cáceres, davant. Darrere, Joan Reig (esquerra) i Lluís Gavaldà, fa uns dies a Barcelona. / FERRAN SENDRA

3
Es llegeix en minuts
M. C.
BARCELONA

les noves cançons d'Els Pets, banda amb solera del pop-rock català, es posaran de llarg en el seu primer i esperat concert a Barcelona des de fa molt temps. El bolo, que el grup ofereix aquesta nit a la Sala Barts, forma part de les celebracions del 35è aniversari d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA. El concert, que permetrà disfrutar de la nova etapa empresa pels de Constantí, explorarà les noves sonoritats de L'àrea petita, disc produït per Raül Fernández, àlies Refree. Aquest nou treball fa el número 11 d'estudi dels 13 que ha creat la banda.

Fins ara el cantant i autor de les lletres d'Els Pets, Lluís Gavaldà, Falin Cáceres, baix, i Joan Reig, bateria, només han tingut ocasió de desgranar les seves noves noves melodies a la sala Stroika de Manresa i, segons han manifestat, es moren de ganes de connectar de nou amb el públic barceloní.

Certa melancolia sobrevola algunes de les cançons del nou disc, que marca una nova etapa després de confiar la producció dels quatre anteriors a Brad Jones. Gavaldà ha reconegut que un no pot compondre igual als 25 anys que als 50; no obstant, els temes que el preocupen són els de sempre: l'amor, els sentiments i les històries del seu entorn pròxim.

En el pla musical el que perseguien al col·laborar amb Refree en aquest àlbum era donar una sacsejada al seu so sense perdre cap element propi de la seva essència. En el concert d'aquesta nit, el públic en podrà valorar el resultat. La festa de retrobament amb Els Pets arriba després d'un inici de gira complicat, a l'haver de suspendre el primer concert al festival de Música Viva de Vic a causa d'una crisi d'estrès de Lluís Gavaldà. També es van haver d'anul·lar altres actuacions previstes a Tarragona, Sabadell, Lleida i Barcelona. Ja totalment recuperat i amb ganes immenses de tornar a connectar amb els fans, Gavaldà i els seus fidels companys tornen amb un xou molt cuidat. Cada detall ha estat revisat al màxim, des del repertori, que alterna vells èxits de tota la vida amb noves creacions com Bombolles o Blue Tack, fins a l'escenografia i el vestuari dels músics. En aquesta ocasió lluiran uns vestits d'estil sobri dissenyats per Josep Abril, primera espasa de la moda a qui Gavaldà va conèixer en una edició del festival Sónar.

CARRERA CONDENSADA / Vint-i-set d'anys de carrera donen per a molt però ells centraran el repertori en els últims cinc discos de la banda. Inclouran des de melodies amb el toc d'ironia tan característic de la banda, com El que val la pena de veritat, i l'optimista Bon Dia, una injecció de bon rotllo que es manté tan fresca com el primer dia.

L' àrea petita arriba després de tres anys de silenci discogràfic i dos sense concerts a Catalunya. El disc és el més eclèctic de la seva carrera, amb tocs de soul, melodies intimistes i cançó tradicional. Potser la peça més sorprenent de totes és Un tall de síndria, en què juguen amb el free-jazz i guitarres hard-rock.

Notícies relacionades

Els Pets ja ho han demostrat tot i, abans de quedar-se atrapats en el seu passat, han optat per arriscar i fer un salt endavant. Repetir-se no és el seu fort i, com ells diuen, per jugar a l'àrea petita del terreny de joc un ha de mullar-se. «És una zona en què has de definir-te», han explicat els músics.

La seva jugada sembla haver conquistat el públic si tenim en compte les crítiques i la venda de les seves cançons a la xarxa. El disc ha arribat al primer lloc en les llistes de vendes només de sortir. Ara només falta disfrutar-lo en directe.