RELLEU

Sílvia Muñoz d'Imbert, nova directora del Conca

El nomenament de la historiadora i crítica d'art arriba després de la renúncia de Norbert Tomàs al capdavant del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

1
Es llegeix en minuts

Després de la renúncia per motius personals de Norbert Tomàs al capdavant del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), anunciada divendres, la Generalitat ha nomenat la historiadora, comissària i crítica d'art Sílvia Muñoz d’Imbert com a nova directora. 

Muñoz, que el 2009 va ser premiada amb un ACCA per comissariar l'exposició 'PortaZusch. 1961-1979' de la Fundació Suñol, és membre del comitè executiu del Consell de la Cultura de Barcelona, de la Catalana de Crítics d’Art i de l’Associació Internacional de Crítics d’Art i del Consell assessor del Museu de Montserrat.   

La nova directora del Conca ha estat vinculada a la conselleria de Cultura al treballar per a la l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural i amb l'Oficina de Suport a les Iniciatives Culturals. 

Cultura catalana de postguerra

Notícies relacionades

Com a historiadora, Muñoz s'ha centrat en la cultura catalana de postguerra, i fa ver la tesi doctoral sobre 'Víctor M. d’Imbert i Anita Solà Galí: història d'una promoció cultural a la Barcelona de postguerra (1940-1960). Ecosistema de les arts a través dels promotors dels Salons d’Octubre i Edicions de la Rosa Vera'.

Entre altres, ha comissariat les exposicions 'Jordi Fornas, pintor' (Museu de Montserrat), 'Arnau Puig. Pensar la imatge' (La Virreina Centre de la Imatge) i el cicle sobre l'obra de Josep Guinovart (Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt).