Dues pel·lícules catalanes que neden a contracorrent

Neus Ballús mostra l'extraradi de Barcelona a 'La plaga', mentre que Dani de la Orden barreja sis històries d'amor a 'Barcelona nit d'estiu'

Bradly Cooper, Ryan Gosling i Eva Mendes protagonitzen 'Cruce de caminos', sobre un lladre de bancs que es topa amb un ambiciós policia

TRÀLIER: ’Atrapada en la oscuridad’ / periodico

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Madrid

Avui arriben a la cartellera dues pel·lícules catalanes que, cada una en el seu estil, neden a contracorrent. Neus Ballús (màster en documental de la Pompeu Fabra i autora d''Immersió') ens proposa a 'La plaga' un viatge a l'extraradi de Barcelona on trobarem personatges oblidats per la societat, com vells, pagesos, immigrants i prostitutes. Mentrestant, Dani de la Orden, acabat de llicenciar a l'ESCAC, es queda al centre de la ciutat i ens narra sis històries d'amor a la fresquíssima 'Barcelona nit d’estiu', pel·lícula que ja ha estat vista per unes 5.000 persones en un 'tour' per platges, places i cines de Catalunya i Mallorca.

Fora ja de les nostres fronteres, l'estrena més destacada és 'Cruce de caminos', que narra la història de Luke, un misteriós i mític pilot de motos que al contactar amb una antiga amant descobreix que acaba de donar a llum el fill de tots dos. Això el farà canviar de vida i s'acabarà convertint en un lladre de bancs, però els problemes arribaran quan es trobi amb un ambiciós oficial de policia. Dirigida per Derek Cianfrance, està protagonitzada per Bradly CooperRyan Gosling Eva Mendes.

Mentrestant, 'Riddick' és la tercera pel·lícula d'una saga que va començar amb 'Pitch Black' i que va continuar amb 'Las crónicas de Riddick'. Un llargmetratge de David Eggby, protagonitzat per Vin Diesel, i que compta en el repartiment amb actors com Karl Urban, Katee Sackhoff i Jordi Mollà. Traït pels seus i donat per mort en un planeta desolat, Riddick haurà d'enfrontar-se a mercenaris i caça-recompenses que volen el seu cap. Però el que cap d'ells sap és que és més perillós i temible que mai.

'Atrapada en la oscuridad' ens narra la història de Sara Taylor, una fotoperiodista que va perdre la vista a l'Iraq i que haurà de protegir al seu àtic una fortuna de diamants. Per resguardar-los s'haurà d'enfrontar a un mestre de la tortura física i psicològica. El suspens augmentarà quan Sara provoqui una apagada que deixi casa seva en la foscor, ja que això els col·locarà en igualtat d'oportunitats.

'Tu eres el siguiente' explica com la família Davison és assaltada per un grup d'assassins sàdics a la seva residència d'estiu, però aquests criminals no compten amb la presència de la nòvia del fill gran dels Davison, el misteriós passat de la qual l'ha fet forta i molt difícil de matar. Pel·lícula de terror que dirigida per Adam Wingard, compta en el repartiment amb Sharni Vinson, Tu West, Joe Swanberg o Barbara Crampton.

'Los Cinco y el misterio de la joya escondida', la famosa colla creada per Enid Blyton emprèn la seva primera escapada en bicicleta, però tot es complica quan troben un estrany noi a qui busquen uns segrestats que acaben capturant un dels amics. Intentant esbrinar el seu parador descobriran que el noi coneix el parador de la joia més valuosa del món.

En un lloc qualsevol de l'Orient Mitjà, 'La piedra de la paciencia' narra la història d'una dona jove amb dues filles que té el marit en estat vegetatiu. En un país que suporta la violència de la guerra alternarà el seu temps entre cuidar el seu marit i xerrar amb la seva tia, una dona alliberada que es queda a càrrec de les nenes. El director és el novel·lista Atiq Rahimi i la protagonista, Golshifteh Farahani.

Notícies relacionades

'Traición (Betrayal)' planteja una trobada entre una dona i un home que encara que no es coneixen; ella té una cosa important a revelar-li: les seves respectives parelles estan tenint una aventura. Quan ell accepta l'evidència es barrejarà l'amor, l'odi, la passió, la set de venjança, la moral i la traïció, cosa que portarà les seves vides a un lloc inesperat.

Els protagonistes de 'Storm surfers 3D' són Tom Carroll i Ross Clarke-Jones, dos grans amics i surfistes llegendaris ja en la maduresa que malgrat tenir fills segueixen buscant l'onada perfecta que els aporti aquella adrenalina i emoció que proporciona el perill. Un documental amb la tecnologia 3D d'última generació i que està narrat per l'actriu Toni Collete i dirigit per Christopher Nelius i Justin McMillan.