LLUITA CONTRA LA CRISI

La Setmana del Llibre en Català resisteix

250 activitats i 75 expositors impulsen la complicitat amb el lector

1
Es llegeix en minuts
E. H.
BARCELONA

Al mateix centre de la Barcelona turística, davant de la catedral, la Setmana del Llibre en Català torna a partir d'avui fins al dia 15 amb la intenció d'escurçar distàncies respecte a la llengua castellana en aquella població del 63% que es confessa lectora.  En total seran 250 activitats, entre lectures dramatitzades, trobades amb autors, rutes literàries, actes gastronòmics i tallers, així com 75 expositors, entre ells editorials, llibreries i una distribuïdora, que mostraran als visitants tant les novetats com els fons editorials, sense oblidar les revistes i publicacions periòdiques. No és una tasca fàcil, ja que aquest any el pressupost de la Generalitat s'ha reduït en uns 17.000 euros.

Notícies relacionades

Pep Albanell, escriptor que amb el pseudònim de Joles Sennell té una especial dedicació al sector infantil i juvenil -per cert, la llengua catalana supera en tres dècimes la castellana entre els lectors d'entre 10 i 13 anys-, rebrà el premi Trajectòria el pròxim dia 12. Diumenge, dia 8, grups de teatre amateur oferiran fragments de l'obra de Salvador Espriu coincidint amb la commemoració del seu any.

Els actes giraran al voltant d'una llista d'autors que, juntament amb Espriu, també estan de celebració. Es tracta dels centenaris de Joana Raspall, Vicent Andrés Estellés, Joaquim Amat-Piniella, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Joan Teixidor i Marià Villangómez. Les commemoracions dels fets del 1714 que tantes novetats editorials estan propiciant es faran presents gràcies a diàlegs, presentacions, activitats familiars i una exposició de còmic.