ENTREVISTA AMB L'ACTRIU

Sílvia Abril: "Sols he sortit del Maresme a buscar el pare de la meva filla"

Famosos 8 Sílvia Abril, a la foto a Argentona, viu amb la seva parella, Andreu Buenafuente, a Cabrera de Mar.

Famosos 8 Sílvia Abril, a la foto a Argentona, viu amb la seva parella, Andreu Buenafuente, a Cabrera de Mar. / ANNA MAS

2
Es llegeix en minuts
CARME ESCALES
ARGENTONA

La família materna de l'actriu Sílvia Abril va arribar de Múrcia i es va establir a Mataró. La intèrpret va néixer i va viure a la capital del Maresme fins que es va traslladar a Barcelona per estudiar a l'Institut del Teatre. I va compartir pis amb estudiants, entre els quals hi havia Albert Triola, un altre actor de Mataró. Abril, que ha interpretat Violeta Recio a la sèrie de Tele 5La que se avecina,sempre recluta amics cap al Maresme. El novembre passat va aportar, amb la seva maternitat, una maresmenca més. Amb ella i la seva parella, Andreu Buenafuente, viu a Cabrera de Mar.

-¿Què tindrà en comú la infància de la seva filla Joana al Maresme amb la que vostè va viure?

-Podrà anar a l'escola a peu, cosa que a Barcelona seria més difícil. I podrà jugar al carrer, com ho vaig fer jo. Em vaig passar la infància jugant amb els veïns, menjant pipes al carrer, escoltant el so de les orenetes, que per això ara em resulta tan familiar. Aquí es viuen relacions de proximitat. Durant els 10 anys que vaig viure a Argentona, podia deixar les claus de casa al forner i al fruiter, amb tota tranquil·litat. És un ambient molt familiar.

-A més de la maternitat ¿quines vivències clau ha tingut aquí?

-Totes. Al Maresme m'ha passat el més important de la meva vida. A Canet, amb Comediants vaig tenir la meva primera feina com a actriu. Hi vaig estar gairebé 12 anys. Les meves primeres actuacions van ser a l'Aula de Teatre de Mataró. A Argentona vaig fundar el grup La Paparra i vaig passar els meus estius al càmping El Canguro, de Sant Pol.

-¿Què aprecia més del Maresme?

-El seu microclima. Aquí sempre s'hi està bé. Els estius són més suaus per la brisa del mar. M'agrada la seva tranquil·litat, encara que, si vols activitat i marxa, també n'hi ha.

-¿Què ha sortit a buscar fora de la comarca?

-Fora del Maresme només vaig sortir a buscar el pare de la meva filla.

-¿Què li sobra a aquesta zona?

-Li sobra la via del tren. El tren és un element importantíssim per a la comarca, i ho ha estat sempre. La primera línia de tren de l'Estat va ser la de Barcelona-Mataró. Però la ubicació de la via és terrible, perquè separa el mar de les poblacions. L'hem integrat, sí, però impedeix sortir de casa i arribar caminant al mar, a peu de carrer, sense haver de travessar túnels. I una altra cosa que li sobra a la comarca és el peatge de l'autopista.

-¿I què li falta?

-Un Pedraforca, una muntanya més alta que el Burriac, que té unes vistes espectaculars des del castell. En dies més clars s'hi pot veure Mallorca.

-¿Hi ha algun racó especial de la comarca on li agradaria actuar?

-M'encantaria fer-ho a les ruïnes iberes de Cabrera, ara desangelades, perquè seria una cosa especial.

-¿Què recomana fer al Maresme?

-Disfrutar de la seva gastronomia, com els pèsols de Llavaneres, les maduixes... També de fires com la del Càntir d'Argentona i de festes com la dels ibers de Cabrera o les Santes de Mataró.

Notícies relacionades

-A punt de reprendre el rodatge de La que se avecina,

-No. Mai m'ha costat anar i venir, porto el viatge en el meu ADN. I quan vaig a Barcelona, sempre dic que pujo, és una cosa emocional.