Els arqueòlegs confirmen que les restes trobades en un pàrquing de Leicester són de Ricard III

L'esquelet de l'últim rei d'Anglaterra mort en combat presentava 10 ferides, vuit d'elles al crani, i la columna corbada

Jo Appleby, osteòloga de la Universitat de Leicester, raona la identificació de l’esquelet de Ricard III trobat sota un aparcament.

Jo Appleby, osteòloga de la Universitat de Leicester, raona la identificació de l’esquelet de Ricard III trobat sota un aparcament. / REUTERS/Darren Staples

1
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE / Londres

No cada dia un personatge desaparegut fa 500 anys arrasa a Twitter. Però no cada dia surten d'ultratomba les restes d'un dels reis que han marcat la història i la literatura d'Anglaterra. Un equip d'arqueòlegs de la Universitat de Leicester ha confirmat que l'esquelet trobat sota un pàrquing d'aquesta ciutat l'any passat és el deRicard III, mort en la batalla de Bosworth el 1485 per les forces del futur Enric VII. Aquella mort va marcar el final de l'anomenada Guerra de les Roses, la contesa civil entre la casa de Lancaster i la Casa de York.

Notícies relacionades

Les proves d'ADN realitzades als ossos coincideixen amb les dels descendents de la família del monarca i confirmen que l'esquelet és el de l'últim rei d'Anglaterra mort al camp de batalla. El cadàver va ser enterrat llavors en una església, que més tard seria enderrocada, i es va perdre el rastre de les restes reials.

Els investigadors han trobat en l'esquelet de Ricard III un total de 10 ferides, vuit de les quals al crani, que ha estat revisat amb un escàner d'alta resolució. Es tracta, segons les anàlisis, dels ossos d'una persona d'entre 20 i 30 anys.Ricard III,en tenia 32 quan va perdre la vida. El seu mandat al tron va ser breu, només va durar 26 mesos, i va suposar el final de l'era medieval.William Shakespeare faria d'ell un dels grans personatges dramàtics de la literatura universal. L'esquelet té la columna vertebral extremadament corbada.