Mor el compositor alemany Hans Werner Henze

Considerat el millor autor d'òpera contemporani, va compondre 10 simfonies

Hans Werner Henze.

Hans Werner Henze.

1
Es llegeix en minuts

Un dels compositors contemporanis més grans, l'alemany Hans Werner Henze, ha mort aquest dissabte als 86 anys a Dresden, segons la web de referència musical Schott.

Nascut l'1 de juliol del 1926 a Gütersloch (Westfàlia), va ser el fill gran d'una família de sis fills.

Producció extensa i variada

Henze ha produït peces tant per al teatre, l'òpera, el cine, incloent moltes bandes sonores del francès Alain Resnais i l'alemany Volker Schlöndorff. També va compondre 10 simfonies (del 1947 al 2000), concerts, incloent el cicle de concerts sagrats titulat 'Rèquiem (per a trompeta, piano i orquestra de cambra)', moltes peces de música de cambra i solistes.

"Va voler posicionar-se en política a través de la música", segons cita Schott, recordant que va compondre sobre l'Alemanya nazi, el Maig del 1968, i la revolució a Cuba.

Notícies relacionades

Henze era homosexual i vivia a Itàlia des del 1953. El seu company de tota la vida, Fausto Moroni, a qui va conèixer el 1964, va morir el 2007.

Durant uns quants anys va treballar en estreta col·laboració amb la poeta austríaca Ingeborg Bachmann, autora dels llibrets 'Der Prinz von Homburg' ('El príncep d'Homburg'), de 1958-59, 'Der junge Lord' (El jove senyor), del 1964, amb el qual va aconseguir la fama internacional, i 'Fantaisie pour choeur', del 1964.