El mític 'Barcelona pam a pam' de Cirici es reedita per primera vegada des de fa 20 anys

L'editorial Comanegra recupera la guia històrica de la ciutat amb un annex actualitzat a càrrec de l'exregidora de Ciutat Vella Itziar González

Portada de la nova edició (2012) de ’Barcelona pam a pam’.

Portada de la nova edició (2012) de ’Barcelona pam a pam’.

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / Barcelona

L'editorial Comanegra presentarà la setmana que ve la reedició del llibre 'Barcelona, pam a pam' del desaparegut arquitecte, historiador de l'art i polític socialistaAlexandre Cirici. L'obra, escrita el 1971 i reeditada per última vegada el 1992, va ser durant molts anys una referència ineludible per conèixer la ciutat i, encara que el seu contingut s'havia vist superat amb els anys, cap altra obra havia aconseguit substituir-la com aguia canònica.

L'edició actualitzada, que es presentarà el 18 de setembre vinent a les 20 hores a la Capella de Santa Àgata de Barcelona, es compondrà de dos volums. Una reedició de l'obra original, amb un disseny actualitzat i anotacions per assenyalar els canvis produïts amb el temps, i un segon volum escrit per l'arquitecta i exregidora de Ciutat Vella Itziar González que analitza l'evolució de la ciutat en cada un dels itineraris del llibre de Cirici.