FOTOGRAFIES A LA XARXA

Catalunya lidera el concurs fotogràfic de Viquipèdia

La participació catalana supera països com Alemanya, els Estats Units o França

Logotip del Wiki Loves Monuments 2012.

Logotip del Wiki Loves Monuments 2012. / VIQUIPÈDIA

1
Es llegeix en minuts
MONTSE FILLÓ / Barcelona

Viquipèdia celebra el concurs fotogràfic Wiki Loves Monuments 2012 on milers d'usuaris pujaran a la xarxa les seves instantànies de llocs i monuments històrics.

El 85% de les fotografies enviades en l'edició espanyola del certamen estan fetes en territoris catalanoparlants. En només quatre dies la participació catalana ha superat països com l'Índia, Alemanya, França o els Estats Units. Un inici molt positiu per a Catalunya que ha recopilat en poc temps un total de 3.526 imatges de 838 monuments diferents i que segurament superarà les 8.000 instantànies recollides l'any passat. 

Notícies relacionades

Per fomentar la participació del públic català l'associació Amical Viquipedia ha organitzat dues gimcanes fotogràfiques, la Wiki Takes Palafrugell i la Wiki Takes Pla d'Urgell, que se celebraran el 8 de setembre i el 15 de setembre respectivament. 

Els 'viquipedistes' tenen temps fins al 30 de setembre per compartir les seves imatges en el concurs que aquest any agafa caràcter internacional. Més de 30 estats, des de les Filipines fins a Andorra passant per Ghana, formaran part del Wiki Loves Monuments 2012 que intentarà entrar en el llibre Guinness World Records pel seu volum de participació.