BRASILER UNIVERSAL

Homenatge a Caetano Veloso, 70 anys inspiradors

Caetano Veloso.

Caetano Veloso.

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

Caetano Veloso és una mostra demolidora de perquè la inquietud i la voluntat d'innovació no estan lligades a l'edat. El cantautor de Salvador de Bahia va complir dimarts 70 anys i no només evita tota llicència complaent i sorprèn amb cada nou pas, sinó que la seva obra inspira creadors moderns com Beck, Devendra Banhart, The Magic Numbers i el seu compatriota Seu Jorge, que prenen part aA tribute to Caetano Veloso, un disc que acosta el seu cançoner a les noves audiències.

Notícies relacionades

Figures alternatives anglosaxones, alguns paisans i veus més pròximes a les nostres latituds participen en aquest treball: hi són el cantaor més universal de Badalona, Miguel Poveda (que imprimeix caràcter jondo a una adaptació deForça estranhaen castellà que últimament ha inclòs en el repertori dels seus recitals), i l'uruguaià, habitual dels nostres escenaris, Jorge Drexler, a qui es veu còmode en l'excursió pop electrònica deFora d'ordem. AA tribute to Caetano Veloso,publicat aquesta setmana, també destaca una trobada de Chrissie Hynde (Pretenders) amb +2, el projecte del fill de l'homenatjat, Moreno Veloso, a més d'artistes brasilers com Sergio Dias (dels tropicalistes Os Mutantes) i Céu, i la fadista portuguesa Ana Moura. També destaca la cita del californià Devendra Banhart amb Rodrigo Amarante (Orquestral Imperial, Los Hermanos) al voltant deQuem me dera.

Veloso ha prescindit dels fastos en el 70è aniversari i la seva única aparició pública tindrà lloc demà a la seva Bahia natal en un recital d'homenatge no a la seva persona sinó al poeta Jorge Amado (1912-2001). En lloc de celebrar l'efemèride, dedica part del seu temps a gravar un disc amb material nou per al novembre.