RECAIGUDA

Chavela Vargas, de nou hospitalitzada a Mèxic

La cantant està en un estat greu i l'han ingressat al tornar d'Espanya

Chavela Vargas a la Residencia de Estudiantes de Madrid el 5 de juliol, abans de participar en la roda de premsa en què va presentar el seu homenatge a Federico García Lorca.

Chavela Vargas a la Residencia de Estudiantes de Madrid el 5 de juliol, abans de participar en la roda de premsa en què va presentar el seu homenatge a Federico García Lorca. / EFE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La cantantChavela Vargas ha estat ingressada de nou en un hospital privat de la ciutat mexicana de Cuernavaca a causa d'unarecaiguda al tornar d'Espanya, on el mes de juliol va estar ingressada per unataquicàrdia, segons han informat aquest dimecres els mitjans locals.

La intèrpret mexicana d'origen costa-riqueny, de93 anys d'edat, és atesa a l'hospital per unabroncopneumònia a l'àrea de teràpia intensiva del nosocomi i el seu estat de salut ésgreu, segons publica l'edició digital del diari 'Milenio'.

Fonts de l'hospital citades pel rotatiu assenyalen que el motiu inicial de l'hospitalització de dilluns passat va ser per"cansament derivat de l'edat"i que està acompanyada per dos familiars.

Notícies relacionades

La cantant va viatjar a Espanya l'1 de juliol per oferir un recital amb temes del disc que va dedicar aGarcía Lorca,'La luna grande', i presentar les seves memòries, 'Dos vidas necesito. Las verdades de Chavela'. El dia 5 va oferir una roda de premsa i el 10 un recital d'una hora ambMartirioiMiguel Poveda, un esforç que li va passar factura al cap de dos dies i pel qual va haver de ser hospitalitzada.

Va estar ingressada fins al dia 21 de juliol i des d'aquell dia va descansar a la Residencia de Estudiantes de Madrid,estretament "vigilada" per les seves infermeres, que van viatjar amb ella des de Mèxic, els seus amics i el personal de la institució on va viure el seu adorat Federico García Lorca, fins al seu retorn a Mèxic el dia 26.