Anar al contingut

AMPLIACIÓ DE LA COL·LECCIÓ

El MNAC compra un dibuix de Joaquim Mir preparatori de 'La catedral dels pobres' per 40.000 euros

L'obra és "de gran rellevància històrica i qualitat artística", segons els responsables del museu

EL PERIÓDICO / Barcelona

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha incorporat a la seva col·lecció un dibuix fet amb carbonet i mina blanca que Joaquim Mir (1873-1940) va realitzar el 1898, quan es trobava immers en l'execució de la pintura 'La catedral dels pobres'. La pinacoteca ha comprat aquest dibuix a una galeria de Barcelona per 40.000 euros.

Segons els responsables de MNAC, l'obra és "una peça de gran rellevància històrica i qualitat artística, donat que no es tracta d'un estudi parcial o d'una nota, sinó que té un tractament figuratiu molt acabat i està considerada un dels millors dibuixos realitzats per l'artista". A més, complementa i ajuda a entendre el procés de creació de 'La catedral dels pobres', pertanyent a la col·lecció Carmen Thyssen i que actualment s'exposa a les sales de la col·lecció permanent del museu. La possibilitat de contemplar les dues produccions juntes contribueix a posar en valor les seves qualitats artístiques.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya ja disposava de dibuixos de Mir, però cap d'aquesta importància. En aquesta obra ja hi ha representats alguns elements que prefiguren l'eclosió de la modernitat artística catalana. La composició sintetitza tant la temàtica social com un nou llenguatge, en què es reconeix la sensibilitat de la segona generació modernista, la que va donar origen a l'aparició de la 'colla del safrà', de la qual van formar part artistes com Ricard Canals, Isidre Nonell i el mateix Mir.

0 Comentaris
cargando