ADÉU AL CÒMIC MÉS POPULAR

La comitiva fúnebre de Paco Morán recorre els seus teatres de Barcelona

L'actor ha estat incinerat aquest migdia a Montjuïc després de passar pel Borràs, el Condal i el Victòria

Joan Pera i David Morán, nebot de l’actor mort, aquest migdia a la porta del Teatre Borràs.

Joan Pera i David Morán, nebot de l’actor mort, aquest migdia a la porta del Teatre Borràs. / ARNAU BACH

1
Es llegeix en minuts
JOSÉ CARLOS SORRIBES / Barcelona

L'actorPaco Morán,mort dilluns a Barcelona als 81 anys a causa d'un emfisema pulmonar, ha estat incinerat aquest migdia al cementiri de Montjuïc després de fer un recorregut pels teatres on va aconseguir grans èxits al llarg de tres dècades a la capital catalana. La comitiva fúnebre, després de l'acte religiós als serveis funeraris de Sancho de Ávila, s'ha dirigit primer alBorràs,on va representar amb tant d'èxit'La extraña pareja',la comèdia que va protagonitzar ambJoan Pera.Aquest últim també s'ha desplaçat a l'espai escènic de la plaça d'Urquinaona, on han anat el germà de l'actor mort,Rafael,i els seus dos nebots,Gregorio i David.

Notícies relacionades

La comitiva ha seguit després cap al Paral·lel, on també han efectuat parades alVictòria i el Condal,l'últim teatre on va treballar amb'El enfermo imaginario', abans que els seus problemes de salut l'obliguessin a deixar els escenaris. A l'ofici religiós hi ha assistit un bon nombre de companys de professió dePaco Morán com el mateixPera, Ferran Rañé, Lloll Bertran, Enric Majó, Àlex Casanovas, Pep Cruz, La Maña, Amparo Moreno, Pepa Arenós Mingo Ràfols. També han estat presents el que va ser director de 'La extraña pareja',Ángel Alonso,i Antonio Calvo,que és qui el dirigia a 'El enfermo imaginario'.

En els parlaments no religiosos, que ha conduït el veterà periodista Joan Armengol, han pres la paraula l'actriuRosa Serra,que ha llegit els versos de Lorca de 'Verde que te quiero verde' en al·lusió al color preferit de l'actor, iJoan Pera. En un emotiu i afectuós parlament, el seu company de tants anys ha recordat el seu amor pel teatre, la seva condició de gran actor i la seva gran integració a Catalunya. També ha destacat: "¡Sent tan diferents, quina parella que fèiem!". David,nebot de l'actor, ha tancat la cerimònia agraint l'afecte manifestat vers el seu oncle, "una persona de molt de geni, però molt generosa".