UNA LLEGENDA DEL CINE I EL TEATRE

Peter O'Toole es retira als 79 anys

El protagonista de 'Lawrence d'Aràbia' diu adéu "profundament agraït"

1
Es llegeix en minuts

Peter O'toole, convertit en llegenda fa gairebé mig segle després de protagonitzar'Lawrence d'Aràbia', ha anunciat la sevaretirada dels escenaris i d'un món al qual se sent "profundament agraït". L'actor, de 79 anys, ha dit adéu en un comunicat reproduït per la revista 'People'. "Estimats tots, m'ha arribat l'hora dellançar la tovallola. Em retiro del cine i del teatre. M'he quedat sense alè, i no tornarà", afirma l'artista, en la trajectòria del qual figurenquatre Globus d'Or,un Baftavuit nominacions als Oscars i una estatueta que reconeix tota la seva carrera.

"La meva carrera professional, als escenaris i a la pantalla, m'ha comportat suport públic, reconeixement emocional i comoditat material. També m'ha unit a bona gent i a bons companys amb qui he compartit una cosa inevitable a tots els actors: èxits i fracassos", afegeix l'actor, que acaba la nota afirmant: "Un ha de decidir per si mateix quan és el moment de plegar. Me'n vaig de la professió sense cap llàgrima i profundament agraït. Sempre,Peter O'Toole".

Notícies relacionades

En el seu extens currículum, a més de'Lawrence d'Aràbia' (1962) hi ha pel·lícules com 'Lord Jim' (1964), 'Becket' (1964), 'La nit dels generals' (1966), 'El león en invierno' (1968), 'Adiós, Mr. Chips' (1969), 'L'home de la Manxa' (1972) i 'L'últim emperador' (1987). A partir d'ara, l'actor, que no concedirà entrevistes ni farà més declaracions, se centrarà en les seves memòries.

Entre les últimes actuacions que ha fet hi figura la sèrie televisiva 'Los Tudor' (2009) i 'Cristiada' (2011), una pel·lícula mexicana dramàtica i històrica dirigida per Dean Wright i en què ha compartit cartell amb Andy Garcia i Eva Longoria.