el mercat de cultura tradicional DE MANRESA

Fira Mediterrània convida el cineasta Isaki Lacuesta

Andrés Marín, Kroke i Niño Josele també hi participaran

El cineasta Isaki Lacuesta, artista convidat de la Fira Mediterrània.

El cineasta Isaki Lacuesta, artista convidat de la Fira Mediterrània. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA

El cineasta Isaki Lacuesta, guanyador de la Concha d'Or de l'últim Festival de Cine de Sant Sebastià ambLos pasos dobles, serà l'artista convidat de la 15a Fira Mediterrània de Manresa, que inicia una nova etapa sota la direcció de David Ibáñez marcada per la multidisciplinarietat i l'aposta pels nous formats artístics.

Lacuesta presentarà durant la fira, del 8 a l'11 de novembre, quatre intervencions artístiques sota el títolEl traspaso intergeneracional. Seran la videoinstal·lació Traços/Traces, una coreografia que codirigirà i que inaugurarà al setembre la programació del Mercat de les Flors; una altra exposició i l'espectacle de clausura, una fusió de teatre i audiovisual que reflexiona sobre la Dansa de la Mort de Verges. El cineasta va explicar ahir que es va introduir al món de la dansa quan se li va acudir demanar a Cesc Gelabert que coreografiés els gols de Ronaldinho.

Notícies relacionades

El prestigiósbailaorAndrés Marín inaugurarà la Fira el 8 de novembre amb l'estrena deTuétano,en què participen labailaoraConcha Vargas, lacantaoraLa Macanita i l'artista circense Jordi Aspa. Noa, que estrenarà un nou repertori acompanyada del Solis String Quartet, la formació polonesa Kroke, i el singular triangle mediterrani format per la Cobla Sant Jordi, Niño Josele i Paolo Fresu, figuren entre els artistes destacats.

Lacuesta va avançar el seu pròxim projecte per a la gran pantalla, molt allunyat dels seus títols anteriors: una comèdia sobre una banda de delinqüents que, ingressats en un frenopàtic, planegen raptar uns banquers i torturar-los.