MONUMENT NO CATALOGAT

El claustre de la finca Mas del Vent de Palamós té elements romànics i moderns

La Generalitat no s'hi pronunciarà fins que no faci un estudi geològic de les pedres

La finca Mas del Vent, a Palamós, obre les portes perquè la premsa i els experts puguin veure el claustre d’estil romànic. / periodico

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / Palamós

Els mitjans de comunicació i alguns estudiosos de l'art romànic han pogut visitar aquest divendres elclaustre romànic de la finca del Mas del Vent de Palamós.Gerardo Boto, professor de la Universitat de Girona i la persona que ha difós l'existència d'aquesta peça arquitectònica, ha declarat que hi ha observat"elements antics i altres de talla més moderna". Segons l'expert,els capitells són originals, però hi ha altres elements desconcertants.

Notícies relacionades

Boto opina quela relació amb el claustre de Silos és més indirecta del que es creia inicialment. La Generalitat ja té una impressió general del conjunt arquitectònic tot i que no s'hi pronunciarà fins que acabi altres proves, entre elles, unestudi geològic de les pedres. El claustre va ser adquirit per la propietat el juliol del 1958 a un antiquari de Madrid per un milió de pessetes.

El president de la societat propietària de la finca,Josep Comas, ha dit queno han volgut mai amagar res, que acceptaran el que decideixi l'Administració i si es dóna algun conflicte, recorreran als tribunals. Comas ha deixat clar queno s'oposaran al fet que es visiti el claustre.