PRIMERS GRUPS CONFIRMATS

Iggy Pop actuarà al Parc del Fòrum amb la seva banda, The Stooges

La veterana icona del punk-rock forma part del cartell del Festival Cruïlla, els dies 6 i 7 de juliol

Iggy Pop, durant una actuació amb la seva banda, The Stooges, l’1 de desembre, a Los Angeles.

Iggy Pop, durant una actuació amb la seva banda, The Stooges, l’1 de desembre, a Los Angeles. / Katy Winn (AP)

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / Barcelona

L'incombustible i inconfusible Iggy Pop, icona de la música, tota una llegenda del rock i un delsfrontmanmés importants i influents de la història del rock, tornarà a Barcelona després de set anys amb la seva banda, The Stooges. ElCruïlla Barcelona acollirà l'envestida musical d'aquesta influent banda, que acaba d'assaborir l'èxit amb la reedició masteritzada deRaw power, considerat el primer disc punk-rock de la història.

Notícies relacionades

La mostra, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de juliol al Parc del Fòrum, acaba d'anunciar els primers noms del cartell, entre els quals també destaquenGogol Boerdelo, tot untsunamibalcànic,Linton Kwesi Johnson, figura clau de l'evolució del reggae els últims anys, iAmadou & Mariam, una parella d'invidents de Mali i una de les més cèlebres d'Àfrica.

Aquest duo, a més, ha anunciat el llançament del seu nou disc,Folila, que serà editat el 27 de març. L'àlbum, produït pel seu col·laborador habitual Marc-Antoine Moreau, compta amb la participació de nombrosos artistes convidats, com TV On the Radio en el temaWily Kataso, Theophilus London aNebe Miri, diversos temes amb Bertrand Cantat (ex-Noir Désir) i Bassekou Kouyate, a més de col·laboracions amb Jake Shears (de Scissor Sisters) i Amp Fiddler.