Festival Barnasants

Maria del Mar Bonet canta en clau cubana

L'artista presenta avui i demà 'Illes de la mar'

Bonet camina per la Rambla amb els músics que l’acompanyaran.

Bonet camina per la Rambla amb els músics que l’acompanyaran. / JUAN MIGUEL MORALES

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

El mar està acostumat a bressolar músiques de ritmes i accents ben ­diversos. I sobre aquest tipus d'o­natge Maria del Mar Bonet ha fet ­navegar sempre les seves inquietuds i ­interpretacions. L'artista que més li ha cantat al Mediterrani va solcar el 20 de gener passat l'oceà l'At­làntic rumb a l'Havana per estrenar a la capital cubana l'espectacle Illes de la mar (Islas del mar), que aquesta nit i demà presentarà a Catalunya, ­convidada pel festival Barnasants.

La primera de les cites serà aquesta nit, a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca (Tarragona), i la segona demà, al Teatre Auditori de Sant Cugat. Bonet ha plantejat els recitals dividits en dues parts, i avança que abordarà sobretot les peces del discBellver.

En les dues actuacions l'acompanyaran el sextet del contrabaixista cubà Jorge Reyes (el director musical de la guardonada pel·lícula animadaChico i Rita) i l'orquestra de Cambra de Vila-seca, sota la batuta del també músic cubà Enrique Pérez-Mesa, director titular de l'Orquestra Simfònica Nacional de Cuba.

Notícies relacionades

PRIMER VIATGE A L'HAVANA / «Aquest recital al Teatro Lázaro Peña de l'Havana el recordo com una experiència realment magnífica, amb un públic molt entregat i receptiu. Però és que el primer dia dels assajos ja vaig veure que seria extraordinari. Ja era conscient que emprenia un camí que sens dubte voldria seguir», explica l'artista mallorquina. De fet, el seu «pròxim somni», adverteix, és «gravar aquest espectacle en un estudi cubà».

Era la primera vegada que l'autora deMe n'aniré de casavisitava l'illa caribenya. I assegura que el que més la va seduir va ser «la seva gent». «Tan oberta, alegre, simpàtica... I la gran quantitat de músics que hi ha per tot arreu. Tan preparats, amb tant bagatge cultural. És clar que allà sí que li donen importància a la cultura», sospira la cantant.