CATEGORIA DE MILLOR PEL·LÍCULA DE PARLA NO ANGLESA

'Pa negre', primera pel·lícula en català que opta a l'Oscar

La cinta de Villaronga s'ha imposat a 'La piel que habito', d'Almodóvar, i a 'La voz dormida', de Zambrano

1
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / Madrid

Va arrasar als Gaudi. Va arrasar als Goya. Va servir perquè el seu director conquistés el Premio Nacional de Cine. I, a més, podria emportar-se l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

L'Acadèmia de Cine s'ha decantat perPa negre, d'Agustí Villaronga, per emprendre la carrera pel guardó de Hollywood.

El film, retrat emocional de la postguerra a Catalunya, s'ha imposat al mateixPedro AlmodóvarambLa piel que habito, i aBenito Zambrano, ambLa voz dormida.

Espanya té quatre Oscars

Protagonitzada per Nora Navas i Francesc Colomer i basada en una novel·la d'Emili Teixidor,Pa negre capta la pobresa moral que afecta tot el ventall d'ideologies a la Catalunya rural durant la postguerra espanyola. El director d'El mar intentarà tornar a col·locar Espanya entre les cinc finalistes a un premi al qual no opta des del 2004, quanMar adentro,d'Alejandro Amenábar, no només va estar nominada sinó que va donar a la cinematografia espanyola el seu quart Oscar, després dels aconseguits perVolver a empezar,de José Luis Garci,Belle Epoque,de Fernando Trueba, iTodo sobre mi madre,d'Almodóvar.

Notícies relacionades

Espanya ha optat a l'Oscar en aquesta categoria 19 vegades. L'Acadèmia de Hollywood anunciarà els candidats a la pròxima edició dels Oscars el dia 24 de gener del 2012 i els premis s'entregaran el dia 26 de febrer en una cerimònia presentada per Eddie Murphy.

La lectura de la pel·lícula seleccionada per Espanya s'ha celebrat a la seu de l'Acadèmia de Cine en un acte presidit pel president de la institució, el productor i distribuïdor Enrique González Macho, i presentat pels actors Verónica Echegui i José Coronado.