Anar al contingut

CATEGORIA DE MILLOR PEL·LÍCULA DE PARLA NO ANGLESA

'Pa negre', primera pel·lícula en català que opta a l'Oscar

La cinta de Villaronga s'ha imposat a 'La piel que habito', d'Almodóvar, i a 'La voz dormida', de Zambrano

OLGA PEREDA / Madrid

Va arrasar als Gaudi. Va arrasar als Goya. Va servir perquè el seu director conquistés el Premio Nacional de Cine. I, a més, podria emportar-se l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

L'Acadèmia de Cine s'ha decantat per Pa negre, d'Agustí Villaronga, per emprendre la carrera pel guardó de Hollywood.

El film, retrat emocional de la postguerra a Catalunya, s'ha imposat al mateix Pedro Almodóvar amb La piel que habito, i a Benito Zambrano, amb La voz dormida.

Espanya té quatre Oscars

Protagonitzada per Nora Navas i Francesc Colomer i basada en una novel·la d'Emili Teixidor, Pa negre capta la pobresa moral que afecta tot el ventall d'ideologies a la Catalunya rural durant la postguerra espanyola. El director d'El mar intentarà tornar a col·locar Espanya entre les cinc finalistes a un premi al qual no opta des del 2004, quan Mar adentro, d'Alejandro Amenábar, no només va estar nominada sinó que va donar a la cinematografia espanyola el seu quart Oscar, després dels aconseguits per Volver a empezar, de José Luis Garci, Belle Epoque, de Fernando Trueba, i Todo sobre mi madre, d'Almodóvar.

Espanya ha optat a l'Oscar en aquesta categoria 19 vegades. L'Acadèmia de Hollywood anunciarà els candidats a la pròxima edició dels Oscars el dia 24 de gener del 2012 i els premis s'entregaran el dia 26 de febrer en una cerimònia presentada per Eddie Murphy.

La lectura de la pel·lícula seleccionada per Espanya s'ha celebrat a la seu de l'Acadèmia de Cine en un acte presidit pel president de la institució, el productor i distribuïdor Enrique González Macho, i presentat pels actors Verónica Echegui i José Coronado.

0 Comentaris
cargando